Vlaams minister van Werk Zuhal Demir (N-VA) heeft de arbeidskaart van vijf Turkse imams ingetrokken. Dit nieuws werd bekendgemaakt door Het Belang van Limburg en Het Laatste Nieuws. De reden voor deze beslissing is dat Demir heeft ontdekt dat de imams door de Turkse overheid werden betaald. Het is opmerkelijk dat de regering zo streng optreedt en dit is de eerste keer dat dit gebeurt.

De vijf imams, die al vier jaar in Gent, Antwerpen, Diest, Sint-Niklaas en Lommel werken, hebben nu hun aanvraag voor een nieuwe arbeidskaart afgewezen gekregen. Dit kan betekenen dat ze mogelijk het land moeten verlaten. Sinds mei is het namelijk verboden in Vlaanderen om als arbeidsmigrant op de loonlijst van een buitenlandse overheid te staan. Deze vijf imams zijn de eersten die hiermee geconfronteerd worden, maar er kunnen mogelijk nog meer volgen.

Het Diyanet-netwerk, waar alle vijf imams aan verbonden zijn, is een religieuze koepel die vanuit Turkije wordt aangestuurd en 43 moskeeën in Vlaanderen overziet. Deze financiering door een buitenlandse overheid wordt door Demir niet getolereerd en ze treedt dan ook fors op tegen dit soort praktijken.

De imams hebben echter nog de mogelijkheid om in beroep te gaan bij de Raad van State of om hun arbeidskaart via een andere Belgische vzw aan te vragen. Het is afwachten hoe deze zaak zich verder zal ontwikkelen en welke gevolgen dit zal hebben voor de betrokken imams.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241021_92144606

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....