Tijdens een bijeenkomst in Waukesha, Wisconsin, op zondag, sprak senator JD Vance de aanwezigen toe met een focus op geloof en publiek beleid, vooral in het licht van recente opmerkingen van Kamala Harris.

Republikeinse vice-presidents kandidaat senator JD Vance tijdens een bijeenkomst bij Stein’s Aircraft Services in Waukesha op zondag 20 oktober 2024.

Het evenement kende een opmerkelijk moment toen een lid van het publiek schreeuwde: “Jezus is Koning!” wat Vance terugechoëde, waarmee hij zijn christelijk geloof versterkte.

Vance, die in 2019 gedoopt is, sprak zijn toewijding aan zijn geloof uit en zei: “Ik zeg dit als een christen, als iemand die een paar jaar geleden voor het eerst is gedoopt. Er is iets echt bizar aan de anti-christelijke retoriek van Kamala Harris en de anti-christelijke benadering van publiek beleid.”

Nu beschikbaar: Trump ‘Keep Fighting’ Bobblehead

Deze opmerking volgt op een incident tijdens een bijeenkomst met Harris in Wisconsin de week daarvoor, waar twee christelijke studenten uitspraken doen zoals “Jezus is Heer” en “Christus is Koning.”

Harris reageerde op de studenten met de suggestie dat ze “op de verkeerde bijeenkomst waren” en verwees hen naar een nabijgelegen evenement met voormalig president Trump.

Terwijl Vance zijn toespraak voortzette, bekritiseerde hij een virale video waarin de gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer, te zien was terwijl ze een Harris-Walz campagnepet droeg en Doritos voerde aan een podcast-host, wat door veel critici als een bespotting van een heilige christelijke rite werd beschouwd.

Vance merkte op: “Ik denk niet dat we iets als dit in de moderne Amerikaanse politiek hebben gezien… denk na over hoe godslasterlijk dat is en denk na over hoe beledigend dat is voor elke persoon.”

Vance benadrukte het belang van religieuze vrijheid in Amerika en stelde: “Of je nu een persoon van het christelijk geloof bent of niet, Donald Trump en ik zullen vechten voor jouw recht om je waarden te leven, want dat is wat het Eerste Amendement beschermt.”

Hij voegde eraan toe: “Wanneer je een Amerikaanse leider ziet, wanneer je een afgezant van Kamala Harris ziet die mensen van het christelijk geloof beledigt, denk ik dat we tegen elk van die mensen moeten zeggen, je bent ontslagen. We geven je geen macht meer.”

Als reactie op de reacties rondom de video van Whitmer, bood zij haar excuses aan en verduidelijkte dat het niet haar bedoeling was om mensen van geloof te bespotten.

Vance benadrukte echter dat leiders de noodzaak moeten ondersteunen en de rechten van religieuze individuen moeten bevorderen.

“Veel katholieken voelen zich in de steek gelaten door het leiderschap van Joe Biden en Kamala Harris,” merkte Vance op, waarbij hij aangaf dat deze kiezers op zoek zijn naar vertegenwoordiging die hun waarden handhaaft.

Hij voegde verder toe: “We kunnen geen Amerikaanse regering hebben die christenen vervolgt voor het leven van hun geloof. We moeten mensen belonen en aanmoedigen om hun geloof te leven.”

Vance’s opmerkingen volgden op een incident met twee pro-life studenten van de Universiteit van Wisconsin-La Crosse, die beweerden dat ze “Gods werk” deden door de bijeenkomst van Harris bij te wonen en hun pro-life, christelijke overtuigingen te uiten.

Een van de studenten, Luke Polaske, vertelde over zijn ervaring tijdens de bijeenkomst en legde uit dat hij en zijn medestudent, Grant Beth, ongeveer 20 tot 30 meter van Harris waren toen ze hun boodschappen uitspraken.

Volgens Polaske: “Op de video wordt Grant geduwd en geschoven, en er is ongeveer vijf seconden voordat zij ons vertelt dat we naar een kleine bijeenkomst verderop op straat moeten gaan. Je kunt op de video zien, ze zegt gedag. Ik trok dit kruis van mijn nek dat ik draag en, terwijl we gevraagd werden om te vertrekken, hield ik het in de lucht en wuifde naar haar en wees naar haar, en ze keek me recht in de ogen aan en gaf me een boze grijns.”

Polaske benadrukte dat Harris hen inderdaad rechtstreeks aansprak en hun aanwezigheid op de bijeenkomst bevestigde.

Bekijk de nieuwste video op foxnews.com
Terwijl de verkiezingen naderen, kan Vance’s focus op geloof en zijn kritiek op Harris en de Democraten resoneren met conservatieve kiezers, vooral in het licht van de voortdurende discussies over religieuze vrijheden en politieke vertegenwoordiging in Amerika.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/jd-vance-rebukes-kamalas-anti-christian-comments-says-jesus-is-king-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....