Microbioloog Rogier Louwen is in 2022 ontslagen door het Erasmus MC na kritiek op de PCR-test en coronavaccinaties. Het Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit (LOWI) heeft geoordeeld dat Louwen zich niet schuldig heeft gemaakt aan schendingen van de wetenschappelijke integriteit, aldus een bericht van Erasmus Magazine. Zijn voormalige collega Maarten Fornerod benadrukt dat er veel behoefte is aan volledig eerherstel voor Louwen.

Een opmerkelijke rol in dit verhaal is weggelegd voor viroloog Marion Koopmans, ook werkzaam bij het Erasmus MC. Tijdens de rechtszaak voegde Koopmans een document toe om Louwen te diskwalificeren. Louwen beweert dat dit document onjuistheden bevatte. Hij heeft zelfs twee keer aangifte moeten doen bij de politie om de ernst van de situatie tijdens het proces aan te geven.

Na zijn ontslag werden vijf klachten ingediend over een preprint en een paper over de betrouwbaarheid van de PCR-test, waar Louwen één van de auteurs van is. Volgens de klager heeft Louwen zich niet wetenschappelijk integer gedragen bij het uitvoeren van het onderzoek voor deze artikelen. De Commissie Wetenschappelijke Integriteit (CWI) van het Erasmus MC oordeelde dat Louwen inderdaad de wetenschappelijke integriteit niet had nageleefd en dat zijn handelen mogelijk een negatief effect zou hebben op het vertrouwen in de wetenschap. Louwen heeft vervolgens het LOWI ingeschakeld.

Louwen voegt toe dat de klager uit de procedure is gezet vanwege wangedrag en dat hij de vertrouwelijkheid heeft geschonden tijdens het LOWI-proces. Daarnaast werkt de klager samen met de afdeling virologie en lijkt het bestuur dit allemaal te accepteren, iets wat volgens Louwen onderbelicht blijft.

Het X-account De nachtzusters stelt de vraag waarom geen enkele MSM-journalist vragen heeft gesteld aan Koopmans over deze wetenschappelijke kwestie.

Het is duidelijk dat deze zaak nog veel discussie zal oproepen en het volledige verhaal is nog niet verteld. Het is belangrijk om alle feiten en argumenten te bekijken voordat er conclusies worden getrokken.


Source: https://www.ninefornews.nl/waarom-heeft-geen-enkele-msm-journalist-vragen-aan-marion-koopmans-geadresseerd-aangaande-deze-beerput/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....