Deze week lanceerde Kamala Harris haar “Souls to the Polls” campagne in de New Birth Missionary Baptist Church in Stonecrest, Georgia, met als doel zwarte kiezers te motiveren voor de komende verkiezingen.
Deze initiatief volgt op recente gebeurtenissen waarbij Harris kritiek kreeg op haar opmerkingen tijdens een rally, waar ze aanwezigen die “Jezus is Heer” schreeuwden, afwees.
In een wanhopige poging om ‘religieus’ over te komen, ging Kamala Harris naar een baptistenkerk in Georgia..
Dit is dezelfde persoon die Amerikanen uit haar rally heeft gezet voor het schreeuwen van “JESUS IS HEER.”
— Benny Johnson (@bennyjohnson) 21 oktober 2024
Nu Beschikbaar: Trump ‘Keep Fighting’ Bobblehead
Tijdens haar toespraak in de kerk benadrukte Harris het belang van het moment en zei: “Ons land staat op een kruispunt, en waar we hierna heen gaan, is aan ons als Amerikanen en als gelovigen.” Ze stelde een vraag aan de congregatie: “In wat voor land willen we leven? Een land van chaos, angst en haat, of een land van vrijheid, medemenselijkheid en gerechtigheid?”
Kamala Harris gaat naar de zwarte kerk (Jamal Bryant’s) om stemmen te winnen… ook de Schrift verdraaien! pic.twitter.com/Ob2ejc35ut
— Kris (@Kdubtru) 20 oktober 2024
Harris promootte het initiatief op het sociale mediaplatform X en drong aan op eenheid onder kiezers. “Nu is het tijd om samen te komen en geloof in actie en dienstbaarheid te tonen,” verklaarde ze.
We hebben allemaal de kracht om een verschil te maken— in onze gemeenschappen en in deze verkiezingen.
Nu is het tijd om samen te komen en geloof in actie en dienstbaarheid te tonen: https://t.co/MKvOQGgN2t pic.twitter.com/nzCkX6qC6Q
— Kamala Harris (@KamalaHarris) 20 oktober 2024
Het “Souls to the Polls” initiatief heeft als doel de opkomst van kiezers onder zwarte Amerikanen aan te moedigen, een belangrijke demografie voor de Democratische Partij.
Harris’ bezoek aan Georgia maakt deel uit van een bredere strategie om steun te mobiliseren in cruciale staten vóór de verkiezingen.
Echter, haar inspanningen zijn overschaduwd door recente incidenten die kritiek uitlokten.
Afgelopen week besloot Harris het Al Smith-diner over te slaan, een evenement dat werd bijgewoond door voormalig president Donald Trump, en in plaats daarvan een videoboodschap in te dienen.
Tijdens een andere rally, toen pro-life deelnemers zinnen schreeuwden zoals “Christus is koning” en “Jezus is Heer,” reageerde Harris: “Jullie zijn op de verkeerde rally.”
Kamala Harris onthult weer haar afschuwelijke haat jegens christenen door een aanwezige te bespotten voor het aanroepen van de naam van God.
“JESUS IS HEER!”
KAMALA: “Jullie zijn op de verkeerde rally.” pic.twitter.com/wzY5ya6DDR
— CatholicVote (@CatholicVote) 18 oktober 2024
Haar opmerking ontving applaus van het publiek, maar veroorzaakte verontwaardiging bij sommige aanwezigen.
Hier is een persoonlijk verslag van een Trump-aanhanger die op Kamala’s rally was en toevallig aan het filmen was toen ze zei dat christenen “op de verkeerde rally” waren.
Jezus is Heer. https://t.co/s25JOVctCj pic.twitter.com/GaLsEuQ5Ej
— Charlie Kirk (@charliekirk11) 18 oktober 2024
Twee pro-life studenten, Grant Beth en Luke Polaske, die aanwezig waren op de rally, vertelden later over hun ervaring in een interview met Fox News.
Beth beschreef de vijandige omgeving waarmee ze te maken kregen en zei: “Ik werd geduwd door een oudere vrouw. We werden uitgejouwd, we werden vervloekt, we werden bespot.”
Hij voegde eraan toe: “Terugkijkend op het evenement, werd Jezus bespot. Je weet, zijn discipelen werden bespot, en dat is prima. In werkelijkheid deden we het werk van God, en we waren daar om de juiste redenen, en God kijkt naar ons in dit moment.”
Bekijk de laatste video op foxnews.com
Ondanks de controverse rondom haar opmerkingen en het incident tijdens de rally, gaat Harris door met haar campagne strategie.
Het “Souls to the Polls” initiatief weerspiegelt de erkenning van haar administratie van de cruciale rol die opkomst van kiezers speelt in het bepalen van verkiezingsuitkomsten, vooral in slagvelden zoals Georgia.
Naarmate de verkiezingen dichterbij komen, zal de Harris-campagne waarschijnlijk haar inspanningen intensiveren om contact te maken met kiezers en ingaan op de zorgen die zijn geuit tijdens haar publieke optredens.
De uitkomst van deze initiatieven zal nog moeten blijken, vooral omdat beide partijen hun outreach in belangrijke demografieën opvoeren.
.