Voormalig vertegenwoordiger Liz Cheney zit weer in het oog van de storm, met een nieuwe golf van kritiek op haar rol in de Commissie van 6 januari.

Deze keer komt de controverse voort uit beweringen dat essentieel bewijs dat door de commissie is gepresenteerd mogelijk nep zou kunnen zijn.

Volgens Trending Politics News, heeft Cassidy Hutchinson, een voormalige assistente van het Witte Huis, getuigd dat zij een aantekening heeft geschreven die door Cheney als cruciaal bewijs tijdens de hoorzittingen werd getoond.

Voormalig vertegenwoordiger Liz Cheney, R-Wyo, spreekt op het Texas Tribune Festival nadat ze enkele dagen eerder Kamala Harris voor het presidentschap heeft gesteund. Cheney, een republikein, was vice-voorzitter van de Selecte Commissie van het Huis van 6 januari. Ze sprak met Mark Leibovich, een stafschrijver bij The Atlantic, tijdens een een-op-een gesprek in het Paramount Theatre in Austin, op 6 september 2024.

Nu Verkrijgbaar: Trump ‘Keep Fighting’ Bobblehead

Echter, een handschrift deskundige bevestigt nu dat de voormalige advocaat van Trump in het Witte Huis, Eric Herschmann, niet Hutchinson, de aantekening heeft geschreven.

Rep. Barry Loudermilk (R-GA), die het ondercommitteet toezicht van de Huisadministratie leidt, heeft een handschriftexpert ingeschakeld om de auteur van de aantekening te verifiëren. De resultaten zijn verwoestend voor Cheney en haar commissie. Volgens Loudermilk identificeerde de deskundige het handschrift als zijnde dat van Herschmann, niet van Hutchinson, zoals zij onder ede had beweerd.

Deze onthulling werpt ernstige twijfels op over de getuigenis van Hutchinson en roept vragen op over de integriteit van de commissie.

Tijdens haar getuigenis beweerde Hutchinson dat ze de aantekening op aanwijzing van toenmalig stafchef Mark Meadows had geschreven terwijl de chaos zich op 6 januari 2021 bij het Capitool ontvouwde.

Cheney, die dienst deed als vice-voorzitter van de commissie, toonde de aantekening prominent tijdens een rechtstreekse hoorzitting, waarbij ze deze gebruikte als bewijs van Hutchinsons rol in het vormgeven van de reactie van het Witte Huis op de rellen bij het Capitool.

Toch heeft Herschmann altijd volgehouden dat de aantekening zijn creatie was. Hij bevestigt dat hij deze in realtime heeft geschreven tijdens een vergadering met andere functionarissen, wat suggereert dat Cheney’s kostbare bewijs op leugens was gebaseerd.

De bevestiging van Herschmanns versie door de deskundige ondermijnt verder Hutchinsons geloofwaardigheid. Een woordvoerder van Herschmann herbevestigde dit in een verklaring aan ABC News, waarin staat dat de aantekening die Hutchinson beweerde te hebben geschreven, in werkelijkheid door Herschmann zelf is geschreven op 6 januari 2021.

De woordvoerder voegde eraan toe dat alle betrokken partijen, waaronder de wetshandhaving, dit feit konden bevestigen.

Deze schandaal gaat verder dan alleen een geval van verwisseling van auteurschap. Bewijs suggereert ook dat Cheney mogelijk betrokken is geweest bij twijfelachtige communicatie met Hutchinson tijdens het onderzoek.

Rapporten geven aan dat Cheney de versleutelde berichtenapp Signal heeft gebruikt om direct te communiceren met Hutchinson en haar collega Alyssa Farah Griffin in juni 2022.

Hutchinsons advocaat destijds, Stefan Passantino, was naar verluidt niet op de hoogte van deze communicatie, wat zorgen oproept over ethische tekortkomingen in Cheney’s handelen.

Cheney, die haar voorverkiezingen in Wyoming verloor nadat ze de anti-Trump factie van de Republikeinse Partij had geleid, had gehoopt haar politieke toekomst te versterken via het werk van de commissie. Maar met het handschrift schandaal en haar achter-de-schermen acties onder vuur, staan Cheney’s nalatenschap – en de geloofwaardigheid van de Commissie van 6 januari – steeds meer op het spel.


De meningen die worden geuit door bijdragers en/of contentpartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/liz-cheneys-j6-investigation-hit-by-scandal-over-likely-fake-evidence/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....