Staalwerkers uit de omgeving van Pittsburgh die op zaterdag aanwezig waren bij een bijeenkomst voor voormalig president Donald Trump deelden hun mening over hoe zijn staalheffingen positief zijn geweest voor hun banen.

Voormalig president Donald Trump spreekt op een campagnemeting in Butler, Pa., op 5 oktober 2024. Op 13 juli 2024 schoot een schutter acht keer op de voormalig president en Republikeinse presidentskandidaat tijdens een bijeenkomst in Butler. Trump werd door een kogel geraakt tijdens de aanval, en de brandweerman Corey Comperatore uit Pennsylvania overleed terwijl hij zijn familie probeerde te beschermen. Twee andere mannen raakten gewond.

De heffingen, die tijdens Trump’s presidentschap in 2018 zijn ingevoerd, worden door de arbeiders geprezen omdat ze hebben geholpen hun levensonderhoud in een uitdagende industrie te behouden.

Brian Pavlack, een staalwerker die sprak op het evenement in Latrobe, Pennsylvania, uitte zijn dankbaarheid voor de kans voor zijn mede-unieleden om Trump te ontmoeten. “Het gaat allemaal om mijn leden voor mij, weet je, het ontmoeten van meneer Trump. Meneer Trump heeft eigenlijk al onze banen gered met die heffingen,” vertelde Pavlack de gastheren van “Fox and Friends” op maandagochtend.

Nu Beschikbaar: Trump ‘Keep Fighting’ Bobblehead

In de afgelopen maanden heeft Trump zijn inspanningen om de steun van vakbondsleden te verzekeren, geïntensiveerd terwijl hij campagne voert voor het Witte Huis in 2024.

Opmerkelijk is dat de International Association of Fire Fighters (IAFF), die Joe Biden steunde bij de verkiezingen van 2020, op 3 oktober aankondigde dat ze zich zou onthouden van het steunen van een presidentskandidaat voor de aanstaande verkiezingen.

Dit volgde op de beslissing van de International Brotherhood of Teamsters om zowel Trump als vice-president Kamala Harris niet te steunen.

Tijdens het segment vroeg co-host Lawrence Jones aan Glenn Thomas, een andere staalwerker, waarom velen in de industrie, die traditioneel geassocieerd zijn met de Democraten, deze keer Trump steunden. “Historisch gezien zijn we allemaal Democraten geweest,” antwoordde Thomas.

Hij benadrukte een handelszaak geleid door voormalig Internationaal President Tom Conway tegen China voor illegale dumping, die de basis legde voor Trump’s heffingen. “Toen president Trump ingreep en die heffingen op de Chinezen oplegde, geloof ik zeker dat hij de staalindustrie heeft gered, niet alleen in ons land maar ook in de Mon Valley, waar velen van ons bijna 30 jaar hebben gewoond,” voegde Thomas eraan toe.

Andy Macey, ook een derde-generatie staalwerker, reflecteerde op de moeilijkheden in de industrie, in het bijzonder de sluitingen van staalfabrieken in de jaren ’80. “Ik heb gezien dat drie fabrieken in de vallei werden gesloten in de jaren ’80. We hebben nog drie fabrieken in de vallei. Ik wil niet dat die gesloten worden,” zei hij.

Macey beschreef een persoonlijke interactie met Trump, waarbij hij een toezegging van de voormalig president veiligstelde om de staalindustrie in de Mon Valley te steunen.

“Het was een van de eerste dingen die hij deed toen hij de presidentschap binnentrad, is die heffingen op te leggen,” stelde Macey. “Ze werkten.”

Zijn gevoelens komen overeen met die van velen in de regio die de schommelingen van de staalindustrie door de decennia heen hebben meegemaakt.

De bijeenkomst in Latrobe en de daaropvolgende media-optredens benadrukken een opmerkelijke verschuiving onder sommige vakbondsleden die nu achter Trump staan, waarbij ze het belang van staalheffingen voor het behoud van hun banen en het revitaliseren van hun gemeenschap onderstrepen.

Naarmate de verkiezingen van 2024 naderen, zou Trump’s vermogen om contact te maken met arbeiders in de blauwe boorden een belangrijke factor kunnen zijn in zijn campagnestrategie.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/swing-state-steelworkers-endorse-donald-trump-weigh-in-on-his-tariffs-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....