De voormalige speciale aanklager van Fulton County, Nathan Wade, is onder druk komen te staan na onthullingen dat hij tijdens het onderzoek van openbaar aanklager Fani Willis naar voormalig president Donald Trump op zijn minst twee keer heeft vergaderd met medewerkers van de Biden-Harris administratie.

1 maart 2024; Atlanta, GA, VS; Speciale aanklager Nathan Wade kijkt toe tijdens een hoorzitting over de zaak van verkiezingsinmenging in Georgia, vrijdag 1 maart 2024, in Atlanta. De hoorzitting is bedoeld om te bepalen of Fulton County openbaar aanklager Fani Willis uit de zaak moet worden gezet vanwege een relatie met Nathan Wade, de speciale aanklager die ze heeft ingehuurd in de zaak van verkiezingsinmenging tegen voormalig president Donald Trump. Verplichte krediet: Alex Slitz/Pool via USA TODAY NETWORK

Deze informatie kwam aan het licht in een recent vrijgegeven transcript van Wade’s interview met staf van de Huis Judicairy Commissie vorige week, als onderdeel van de onderzoeken van voorzitter Jim Jordan naar de vervolgingen van de voormalige president.

In augustus 2021 heeft een grand jury Trump en verschillende medewerkers aangeklaagd voor beschuldigingen met betrekking tot vermeende pogingen om de resultaten van de presidentsverkiezingen van 2020 in Georgia ongedaan te maken.

Nu Beschikbaar: Trump ‘Keep Fighting’ Bobblehead

Wade’s betrokkenheid bij de zaak heeft vragen opgeworpen over de aard en timing van zijn interacties met federale ambtenaren.

Tijdens zijn ondervraging door onderzoekers gaf Wade geen specifieke details over de vergaderingen met vertegenwoordigers van het Witte Huis, inclusief of de vergaderingen persoonlijk of op afstand plaatsvonden.

Hij erkende echter het bestaan van facturen en documenten die leken aan te geven dat deze discussies hebben plaatsgevonden. Een belangrijke factuur die werd genoemd was voor “reizen naar Athens; overleg met Witte Huis raadgevers, 23 mei 2022.”

Tijdens de ondervraging vroeg een onderzoeker aan Wade of de factuur wees op een conferentie met een Witte Huis raadgever. Wade antwoordde dat de puntkomma in de factuur een aparte gedachte vertegenwoordigde.

Toen hem verder werd ondervraagd, bevestigde hij dat hij had gefactureerd voor een conferentie met Witte Huis raadgevers, hoewel hij geen duidelijkheid gaf over de specifics van de vergadering.

Bovendien noemde Wade een andere factuur met de tekst: “Interview met D.C./Witte Huis, 18 november 2022.

Acht uur à $250. Totale kosten $2.000,” maar hij kon zich geen details over deze vergadering herinneren, inclusief deelnemers of enige reisarrangementen.

Toen hem werd gevraagd of het factureren voor de acht uur zijn deelname aangaf, bevestigde Wade: “Ja mevrouw.”

Wade’s advocaat, Andrew Evans, benadrukte tegen Fox News Digital dat Wade aangaf geen “specifieke herinnering aan die vergaderingen” te hebben.

Evans wees ook op het feit dat de transcripties niet verduidelijkten of de vergaderingen betrekking hadden op het Trump of Biden Witte Huis of de besproken onderwerpen.

Wade verklaarde dat als hij had vergaderd met huidige Witte Huis medewerkers, dit waarschijnlijk gerelateerd was aan de wens van aanklagers om individuen zoals voormalig Trump stafchef Mark Meadows te interviewen.

Hij verwees naar de zaak van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten, United States ex rel. Touhy v. Ragen, die vereist dat aanklagers overleggen met overheidsfunctionarissen voordat ze huidige of voormalige federale werknemers interviewen.

Tijdens het interview verklaarde Wade vaak dat hij zich vele details niet kon herinneren.

[ingebedde inhoud]

Zijn betrokkenheid bij het onderzoek in Fulton County werd omstreden nadat was onthuld dat hij een romantische relatie was begonnen met DA Fani Willis, een relatie die inmiddels is beëindigd.

Na de onthulling trok Wade zich terug uit het onderzoek.

Voorzitter Jim Jordan heeft maandenlang een commissie-vergadering met Wade gevraagd, waarbij hij beschuldigingen heeft aangesproken dat zowel hij als Willis profiteerden van het onderzoek tijdens hun relatie.

zowel Wade als Willis hebben alle beschuldigingen van wangedrag ontkend en beweren dat hun relatie het onderzoek niet heeft beïnvloed en beschuldigen de Republikeinen ervan onterecht te proberen te interfereren.

Een rechter in Fulton County beslist in maart dat terwijl Willis haar rol kan voortzetten, Wade uit de zaak moet worden verwijderd vanwege de waargenomen belangenconflicten die voortkomen uit hun relatie. Wade trad vervolgens af uit het onderzoek.

Afgelopen week werd de voormalige speciale aanklager meer dan vier uur lang ondervraagd door onderzoekers op Capitol Hill, terwijl het onderzoek naar de omstandigheden rond de aanklachten en zijn betrokkenheid voortduurt.

De zich ontvouwende details roepen verdere vragen op over de integriteit van het onderzoek en de interacties tussen staatsaanklagers en federale ambtenaren.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/fani-williss-lover-drops-bombshell-on-biden-harris-admins-trump-case-involvement-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....