Enkele weken geleden werd bekend dat Liam Lawson per direct het stoeltje overnam van Daniel Ricciardo bij VCARB. De leiders van het juniorteam van Red Bull wilden hem die kans geven omdat Ricciardo gewoon niet genoeg had geleverd. Maar zou Lawson wél leveren? Voorlopig is iedereen onder de indruk van de jonge Nieuw-Zeelander, ook Christian Horner.

De Grand Prix van Austin zou een heel moeilijke race moeten worden voor Lawson. Het was immers de eerste race in een jaar tijd. Ja, vorig jaar mocht hij vijf races rijden voor VCARB omdat Ricciardo een blessure had. Maar in de tussentijd was hij slechts ‘derde rijder,’ wat inhoudt dat hij veel simwerk deed en heel af en toe mocht testen. Daarnaast kreeg hij direct een gridstraf van maar liefst 60 plekken omdat hij een nieuwe motor kreeg. Da’s nogal wat.

Ongelooflijk genoeg ging Lawson van plek 19 naar plek 9 tijdens de race. De jonge coureur won dus 10 plaatsen. Een geweldige prestatie, die zijn team 2 dik nodige punten opleverde. Hij was sneller dan teamgenoot Yuki Tsunoda – met wie hij feitelijk strijdt voor het tweede stoeltje bij het grote Red Bull-team voor volgend jaar… want iedereen is het vertrouwen wel kwijt in Sergio Perez.

Achteraf was iedereen dan ook erg onder de indruk van Lawson. Alle experts, journalisten, mede-coureurs… en belangrijker voor hem, ook Christian Horner. De grote teambaas van Red Bull vond het ongelooflijk om te zien dat Lawson de directe strijd aanging met Fernando Alonso (en die zelfs achter zich hield). De Spanjaard was daar zelf minder blij mee, maar dat spreekt eerder in het voordeel van Lawson dan in zijn nadeel.

“Ik vind dat hij een uitzonderlijke race heeft gereden van de 19e naar de negende plaats,” aldus Horner. “Hij was snel, hij was moedig en ik vond het een uitstekende comeback van hem.”

Als gevolg hiervan wordt er nu bericht door internationale media dat Lawson op target ligt om het zitje van Perez over te nemen volgend seizoen. Wat in zijn voordeel spreekt is niet alleen dat hij erg snel is, maar ook dat Horner over het algemeen minder positief is over Yuki Tsunoda. Tsunoda is snel en levert VCARB steeds weer punten, maar hij heeft een beetje een karakterissue. Hij wordt nogal snel boos, begint dan de te schreeuwen en te vloeken, en hij heeft ook nog eens weinig met teamorders. Dat is toch een beetje een probleem als je zo’n kerel naast Max Verstappen wilt zetten.

DDS heeft een NIEUWE Dagelijkse Nieuwsbrief. Abonneer je GRATIS en voor niets op deze NIEUWE dagelijkse nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is beter dan de oude nieuwsbrief: 1) we doen het in house dus zijn niet afhankelijk van anderen en 2) de layout en indeling van deze nieuwsbrief is veel handiger. Abonneer je dus. Gratis. Vandaag nog!


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/formule-1/liam-lawson-op-weg-naar-red-bull-christian-horner-diep-onder-de-indruk-van-jonge-vcarb-coureur

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....