De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) heeft in een uitgebreid rapport geconcludeerd dat de reguliere media in Nederland het momenteel zwaar hebben en dat dit de kwaliteit van de informatievoorziening en het publieke debat bedreigt. Volgens de WRR zijn er nieuwe maatregelen nodig om de vitale functies van media in een democratische samenleving te waarborgen, wat zou betekenen dat overheidsinterventie noodzakelijk is.

Een opvallende passage in het rapport is de vermelding van ‘zogenoemde alternatieve media’, zoals Café Weltschmerz en De Andere Krant, die volgens de WRR ‘sterk gekleurde content voortbrengen’. Ironisch genoeg wordt het door ‘journalistiek medium’ Bellingcat als een succesvol journalistiek initiatief genoemd, terwijl dit platform gefinancierd wordt door westerse inlichtingendiensten.

De Andere Krant heeft de WRR om opheldering gevraagd, maar kreeg een slap excuus als antwoord. De WRR weigerde te reageren op vragen over de gekleurde content van reguliere media en wie bepaalt wat desinformatie is. Dit roept de vraag op of een overheid die bepaalt wat correcte informatie is, niet juist kenmerkend is voor een dictatoriaal stelsel.

Het rapport benadrukt ook dat het gebruik van alternatieve media ertoe kan leiden dat mensen steeds meer in een eigen wereld leven, waarin ze alleen nog maar gelijkgestemden tegenkomen en spreken.

Al met al roept het rapport van de WRR belangrijke vragen op over de rol van media in onze samenleving en de invloed van overheidsinterventie. Het is belangrijk om kritisch te blijven kijken naar de informatie die we ontvangen en open te staan voor verschillende perspectieven.


Source: https://www.ninefornews.nl/wrr-beweert-dat-cafe-weltschmerz-en-de-andere-krant-sterk-gekleurde-content-voortbrengen-weigert-toelichting-te-geven/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....