De traditioneel Democratisch georiënteerde “blauwe muur” van Wisconsin, Michigan en Pennsylvania, die een cruciale rol heeft gespeeld bij het electoraal kiezen van Democratische presidenten in de afgelopen twee decennia, lijkt te verzwakken, volgens bronnen dicht bij de campagne van Kamala Harris.

12 jul 2021; Detroit, Michigan, VS; Vice-president Kamala Harris spreekt met mensen tijdens een vaccin mobilisatie-evenement in het TCF Center in het centrum van Detroit op maandag 12 juli 2021. Verplichte krediet: Ryan Garza /Detroit Free Press-USA TODAY NETWORK

Er zijn zorgen gerezen dat deze cruciale strijdstaten, die een belangrijke rol hebben gespeeld in eerdere verkiezingen, in de komende verkiezingen mogelijk in het voordeel van voormalig president Donald Trump zouden kunnen verschuiven.

Voormalig president Donald Trump spreekt tot een publiek tijdens een town hall bijeenkomst in het Dort Financial Center in Flint, Michigan op dinsdag 17 september 2024.

Volgens een rapport van NBC News hebben senior campagnemedewerkers binnen het Kamala-kamp alarm geslagen over een dalende prestatie in Michigan, een belangrijke strijdstaat.

Nu Beschikbaar: Trump ‘Keep Fighting’ Bobblehead

Michigan stemde nipt voor Trump in 2016 voordat het naar Joe Biden omsloeg in 2020.

Echter, Kamala’s uitgesproken steun voor Israël en haar veroordeling van verstoringen door pro-Palestijnse activisten zouden volgens geruchten de Arabisch-Amerikaanse gemeenschap in Michigan, een kritische stemgroep die deze verkiezingscyclus grotendeels ongeëngageerd is gebleven, hebben vervreemd.

Bovendien hebben campagnemedewerkers wantrouwen opgemerkt onder jongere kiezers, met name in gebieden zoals Ann Arbor, wat de opkomst kan beïnvloeden en Michigan competitiever kan maken voor Trump.

Interne besprekingen binnen de campagne van Kamala omvatten noodplannen voor een scenario waarin zowel Wisconsin als Michigan door Trump worden gewonnen, terwijl Pennsylvania in de Democratische kolom blijft.

Ondanks het winnen van Pennsylvania, zou het verliezen van zowel Wisconsin als Michigan Harris tekort laten schieten op de vereiste 270 kiesmannen die nodig zijn om het presidentschap te veroveren.

Een hoge functionaris van Kamala, die sprak met NBC News, erkende de mogelijkheid dat Michigan of Wisconsin uit de Democratische kolom zou kunnen vallen. “Er is de gedachte geweest dat misschien Michigan of Wisconsin zal afvallen,” zei de functionaris. Verschillende andere bronnen binnen de campagne toonden ook bijzondere bezorgdheid over Michigan, een staat waarvan Democraten normaal gesproken verwachten te winnen in presidentsverkiezingen.

Ondanks deze zorgen heeft de campagne van Kamala publiekelijk de problemen met de peilingen in Michigan geminimaliseerd.

Campagnespreker Lauren Hitt benadrukte dat ze nog steeds sterk concurreren in Michigan en verwees naar recente peilingen die Kamala met een marginale voorsprong tonen. “We strijden absoluut om Michigan te winnen,” zei Hitt, verwijzend naar de town hall van Kamala met voormalig congreslid Liz Cheney.

Ze sprak ook haar vertrouwen uit in Wisconsin en stelde dat er geen tekenen zijn van erosie in de steun voor Kamala in de staat.

Buiten de staten van de “blauwe muur” volgen campagnemedewerkers van Kamala ook North Carolina nauwlettend.

Een anonieme campagnebron merkte op: “Van alle zeven [slagvelden] staten lijkt die een beetje weg te glijden.”

North Carolina heeft recent uitdagingen ondervonden, waaronder de nasleep van orkaan Helene en complicaties rond de campagne van de Republikeinse gouverneurskandidaat Mark Robinson.

Hoewel beide campagnes moeilijkheden hebben ondervonden, lijkt Trump daarvan te profiteren.

[embedded content]

Volgens peilingsgegevens van FiveThirtyEight heeft Trump een krappe voorsprong van 0,9% in de staat.

De beslissing van het Hooggerechtshof van North Carolina in september om Robert F. Kennedy, Jr. toe te staan zijn naam van het stembiljet te verwijderen, wordt gezien als een andere boost voor Trumps campagne in de staat.

Ondanks deze zorgen blijft de campagne van Kamala volhouden dat haar strategie gericht is op een zeven-staten aanpak, die Michigan, Wisconsin, Pennsylvania en North Carolina omvat, evenals Arizona, Nevada en Georgia.

Ondanks de door de Kamala-campagne uitgeroepen strategie van zeven swingstaten, zijn de wedkansen momenteel op Polymarket gericht op het verliezen van al deze staten.

Dan Kanninen, Kamala’s directeur voor strijdstaten, vertelde NBC News: “Ik zie geen pad via de blauwe muur of een pad via de Sun Belt of een zuidwaarts pad. Ik zie zeven staten die zo dicht als het maar kan en die allemaal zullen worden beslist door marges ter plaatse.”

Hij benadrukte dat de campagne een operatie heeft opgezet die is ontworpen om strakke races te winnen en dat elke van de zeven strijdstaten een gelijke kans heeft om de beslissende tipping-pointstaat in de verkiezingen te zijn.

Wanneer de verkiezingsdag dichterbij komt, zal de campagne van Kamala nauwlettend de ontwikkelingen in deze belangrijke staten volgen, waarbij de mogelijke verschuiving in de “blauwe muur” een van de meest kritische dynamieken is om in de komende presidentsverkiezingen in de gaten te houden.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/kamala-campaign-staffers-sound-the-alarm-on-a-swing-state-blue-wall-breakdown-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....