In 2001 werd Vessel, een koperen trappentoren van vijftig meter hoog, gesloten nadat er enkele mensen vanaf waren gesprongen. Het was een schokkende gebeurtenis die de eigenaar dwong om actie te ondernemen. De oplossing was echter eenvoudig: er werden balustrades aangebracht om de veiligheid te waarborgen.

Niet iedereen was aanvankelijk enthousiast over deze beslissing, maar Vessel was sinds de opening in 2019 een populaire attractie geworden. Het imposante kunstwerk van Thomas Heatherwick trok veel aandacht in Hudson Yards, New York. Het vastgoedbedrijf Related Companies had 75 miljoen dollar geïnvesteerd in dit opdrachtwerk, maar uiteindelijk liepen de kosten op tot 200 miljoen dollar.

Vessel is een zestien verdiepingen hoge koperen sculptuur die fungeert als een trap die naar een hoogte van vijftig meter leidt. Met 154 trappen en 2.500 treden bood het niet alleen een spectaculair uitzicht over de wijk, maar was het ook een uitdagende klimervaring. Ondanks de populariteit van Vessel werd er al snel een eis gesteld om een lift te installeren, zodat het toegankelijk zou zijn voor iedereen.

Begin 2021 moest Vessel voor de eerste keer sluiten nadat er drie mensen van de toren waren gesprongen en overleden. De eigenaar nam maatregelen om de veiligheid te verbeteren, zoals het vragen van 10 dollar toegangsgeld en het verplicht stellen van begeleiding bij het bezoeken van het monument. Desondanks sprong een veertienjarige tiener twee maanden na de heropening opnieuw van Vessel, waarna het gesloten werd voor publiek.

Maar nu, na een periode van bezinning en herontwerp, is Vessel eindelijk weer open. Op de bovenste verdieping zijn stalen weringen aangebracht om de veiligheid te waarborgen. Hoewel de bovenste verdieping niet langer toegankelijk is voor publiek, blijft een toegangsticket vereist. De eigenaar is verheugd dat ze met deze extra veiligheidsmaatregelen weer gasten van over de hele wereld kunnen verwelkomen.

Dus, na een turbulente geschiedenis en enkele tragische incidenten, is Vessel nu veiliger dan ooit tevoren. Het is een herinnering aan de dunne lijn tussen esthetiek en mensenlevens, en een voorbeeld van hoe een eenvoudige oplossing zoals balustrades het verschil kunnen maken.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241022_95200601

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....