Democraten hebben een nieuwe politieke vijand: Jill Stein.

De kandidaat van de Groene Partij is niet gecanceld. Ze heeft geen meme gepost die een linkse activist als aanstootgevend heeft ervaren, en ze heeft na jaren van migranteninflux ook geen strikte grenscontroles voorgesteld; toch vormt ze een van de grootste bedreigingen voor de linkse agenda.

Stein, net als Donald Trump, doet voor de derde keer mee als de kandidaat van haar partij, na eerdere campagnes in 2012 en 2016. Haar tweede poging – waarbij Trump de verkiezingen won – was aanzienlijk succesvoller met meer dan 1,4 miljoen stemmen door het hele land.

Nu Beschikbaar: Trump ‘Keep Fighting’ Bobblehead

Hoewel dat misschien niet als een groot aantal klinkt, kan de aanwezigheid van Stein deze verkiezingen doen kantelen, waardoor de kansen van Trump worden vergroot om weer het Witte Huis binnen te gaan. Een dergelijk scenario zou een bijna identieke replica zijn van 2016, waar stemmen voor de kandidaat van de Groene Partij het verschil in stemmen van Trumps overwinning in bepaalde swing states overtroffen.

X Screenshot – Loganović

Uiteindelijk sluiten de waarden en overtuigingen van de Groene Partij dichter aan bij die van de Democraten dan bij die van de GOP. In wezen zouden de meeste kiezers van Stein eerder geneigd zijn om naar Kamala Harris te neigen dan naar voormalig president Trump.

Een stem voor Stein schade toebrengt aan de Democraten veel, veel meer dan aan de Republikeinse Partij, en dat is problematisch voor de campagne van Harris.

Van de zeven swing states die in deze verkiezingen te winnen zijn, staat Trump voor op Harris in drie (North Carolina, Arizona en Georgia). De rest zijn nek aan nek, hoewel alle staten behalve Pennsylvania kleine maar opmerkelijke Democratische leads hebben gezien sinds de vice-president in juli de race inging.

Echter, met een heroplevende Trump die de achterstand in het hele land verkleint, staan de twee kandidaten gelijk in Wisconsin, Michigan, Nevada en Pennsylvania. Steins 1% in elke staat kan daarom Harris de verkiezingen kosten, en liberalen zijn in paniek…

X Screenshot – Logan
X Screenshot – Wyatt Gaver
X Screenshot – Cameron J. Collins

Kiezers van derde partijen hebben ook hun mening gegeven.

X Screenshot – Christopher Skelly
X Screenshot – Primo Radical

Als je dit artikel leuk vond, bekijk dan WokeSpy voor meer zoals dit.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/liberals-fear-jill-stein-could-help-trump-win-the-election/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....