Voormalig Abercrombie & Fitch CEO Mike Jeffries en zijn langdurige partner, Matthew Smith, zijn gearresteerd op ernstige beschuldigingen van mensenhandel en interstatelijke prostitutie.

16 feb. 1998; Columbus, OH, VS; ** ARCHIEF ** De voorzitter en CEO van Abercrombie & Fitch, Michael Jeffries, afgebeeld in deze archieffoto van 16 februari 1998, heeft een lucratief contract ondertekend dat een salaris van $1 miljoen per jaar en een pensioenpakket omvat dat niet aan de prestaties van het bedrijf is gekoppeld. Wanneer hij in december 2008 met pensioen gaat, is Jeffries gegarandeerd $12 miljoen in contanten, 1 miljoen aandelen van Abercrombie, die vandaag ongeveer $28 miljoen waard zijn, en de helft van zijn salaris voor de rest van zijn leven. Verplichte krediet: Mike Munden-USA TODAY NETWORK

Volgens The Daily Mail zijn beide mannen, samen met een derde individu, Jim Jacobson, gearresteerd in verband met deze verontrustende zaak. Jeffries en Smith, respectievelijk 80 en 61 jaar oud, werden in West Palm Beach in hechtenis genomen, terwijl Jacobson in Wisconsin werd gearresteerd.

Nu Beschikbaar: Trump ‘Keep Fighting’ Bobblehead

Openbare aanklagers hebben het trio beschuldigd van het uitbuiten van jonge mannen tijdens uitgebreide feesten, zowel in de Verenigde Staten als internationaal.

Het onderzoek van het Eastern District of New York werd opgezet nadat verschillende mannen zich meldden en beweerden dat zij jarenlang door Jeffries en zijn partner werden misbruikt.

Dit onderzoek volgde op een BBC-documentaire uit 2023 die schokkende claims van mensenhandel blootlegde die teruggaan tot 2009. Ondanks hun ontkenningen hebben de beschuldigingen geleid tot hun aanstaande rechtzaak.

Twee beschuldigden, Barrett Pall en David Bradberry, onthulden dat zij werden gelokt in deze uitbuiting onder het voorwendsel van “modelingsmogelijkheden.”

Jacobson zou als tussenpersoon hebben gefungeerd, slachtoffers wervend en deze perverse seksuele evenementen voor Jeffries faciliterend.

De mannen werden gedwongen om deze bijeenkomsten bij te wonen, in de veronderstelling dat het onderdeel was van hun pad om Abercrombie-modellen te worden. In plaats daarvan werden zij echter onderworpen aan seksueel misbruik dat werd georganiseerd door Jeffries en zijn medewerkers.

De BBC heeft veel van de getuigenissen bevestigd met bewijs zoals e-mails, reisdocumenten en verklaringen van voormalig huishoudelijk personeel van Jeffries.

Een slachtoffer beschreef hoe Jacobson, met een “slangenhuid neus,” mannen auditie liet doen voor Jeffries door op een vernederende manier om een seksuele daad te vragen. Jacobson ontkent echter enig wangedrag en volhardt dat alle ontmoetingen consensueel waren en wijst elke beschuldiging van dwang van de hand.

Bradberry heeft ook een rechtszaak aangespannen tegen Abercrombie & Fitch, waarbij hij beweert dat de retailer medeplichtig was aan het mogelijk maken van Jeffries’ misbruik gedrag.

17 juli 2024; Columbus, Ohio, VS; Abercrombie en Fitch kwartaal magalogs uit het begin van de jaren 2000.

De rechtszaak beweert dat Jeffries zijn positie als CEO heeft uitgebuit door de model scouts van het bedrijf te gebruiken om jonge mannen te identificeren, waarop hij vervolgens jacht maakte.

Advocaten van de slachtoffers noemden de arrestaties een belangrijke stap richting gerechtigheid, terwijl Abercrombie een verklaring heeft afgelegd waarin zij “geschokt en bezorgd” zijn over de beschuldigingen.

[embedded content]

Jeffries, die het bedrijf in 2014 verliet, speelde een belangrijke rol in het transformeren van Abercrombie & Fitch in een tiener modegigant, hoewel zijn termijn werd bevlekt door kritiek op de seksueel geladen marketingtactieken van het merk.

Nu, met deze ernstige beschuldigingen in het vooruitzicht, is de donkere kant van zijn heerschappij aan het licht gekomen.


De meningen die worden uitgesproken door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/shocking-arrest-of-former-fashion-leader-for-sex-trafficking-and-prostitution-crimes-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....