Een duistere schaduw hangt over de fastfoodketen McDonald’s in de Verenigde Staten. Terwijl hongerige klanten zich tegoed deden aan sappige hamburgers, werd een onzichtbaar gevaar ontketend. De E.coli-bacterie verspreidde zich als een sluipmoordenaar door het voedsel, met desastreuze gevolgen. Eén persoon heeft het niet overleefd en tientallen anderen zijn getroffen door deze angstaanjagende ziekte.

De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft dit schokkende nieuws bekendgemaakt. In totaal zijn er minstens 49 mensen besmet met dezelfde stam van de bacterie. Tien van hen moesten zelfs in het ziekenhuis worden opgenomen. De impact van deze uitbraak is het meest voelbaar in Colorado, waar 26 mensen ziek zijn geworden, en Nebraska, waar 9 mensen zijn getroffen. Maar ook andere staten in het westen van de VS hebben melding gemaakt van besmettingen. Het is een nationale crisis geworden.

De oorzaak van deze nachtmerrie is nog onbekend. De CDC is een grondig onderzoek gestart om de bron van de besmetting te achterhalen. McDonald’s vermoedt dat de uien die gebruikt worden in hun befaamde ‘Quarter Pounder’ hamburger de boosdoener zijn. Als voorzorgsmaatregel heeft de fastfoodketen de verkoop van deze hamburgers gestaakt en de ingrediënten teruggetrokken in meerdere staten. Maar is dit genoeg om de verspreiding van de E.coli-bacterie te stoppen?

De angst en onzekerheid grijpen om zich heen. Het werkelijke aantal besmettingen kan veel hoger liggen dan de officiële cijfers suggereren. Veel mensen herstellen namelijk zonder medische hulp en worden niet getest op E.coli. De duistere schaduw van deze bacterie blijft onzichtbaar, maar de gevolgen zijn des te reëel.

Terwijl de gezondheidscrisis zich verder ontvouwt, heeft ook de beurs van New York gereageerd op het nieuws. Het aandeel van McDonald’s is met 8 procent gedaald. Een harde klap voor het bedrijf, maar een nog hardere klap voor de slachtoffers van deze angstaanjagende uitbraak.

In de duisternis van deze crisis blijft één vraag onbeantwoord: hoe heeft dit kunnen gebeuren? Terwijl de wereld wacht op antwoorden, blijft de schaduw van de E.coli-bacterie hangen over McDonald’s en de Verenigde Staten.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241022_98339378

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....