Met nog maar twee weken te gaan tot de verkiezingsdag, veroorzaakte Joe Biden controverses tijdens een evenement in Concord, New Hampshire, toen hij opriep zijn voorganger, voormalig president Donald Trump, “politiek” op te sluiten.

19 augustus 2024; Chicago, IL, VS; President Joe Biden spreekt tijdens de eerste dag van de Democratische Nationale Conventie in het United Center. Het DNC-programma bevat president Joe Biden en voormalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton tijdens de ceremonies op maandag. Verplichte credit: Jasper Colt-USA TODAY

Biden deed de opmerking tijdens een politiek evenement dat werd georganiseerd door de Democratische Partij van New Hampshire, na zijn toespraak op een officieel evenement over de inspanningen van zijn administratie om de kosten van gezondheidszorg en voorschriftgeneesmiddelen te verlagen.

Tijdens zijn toespraak herhaalde Biden zijn langlopende argument dat Trump, als hij herkozen wordt, een bedreiging zou zijn voor de democratie van het land. “Onze democratie staat op het spel,” waarschuwde Biden, en voegde eraan toe: “Denk aan wat er zou gebeuren als Donald Trump deze verkiezingen wint.”

Nu beschikbaar: Trump ‘Keep Fighting’ Bobblehead

Biden maakte daarna de opmerking: “Ik weet dat dit bizar klinkt. Het lijkt alsof als ik dit vijf jaar geleden had gezegd, jullie me op zouden sluiten. We moeten hem opsluiten.” De president corrigeerde zichzelf snel door toe te voegen: “Politiek opsluiten. Buiten houden. Dat is wat we moeten doen.”

De opmerking trok snel aandacht, omdat deze deed denken aan de “lock her up”-leuzen van Trump-achterban tijdens zijn campagne in 2016 tegen Hillary Clinton.

Hoewel Biden zijn opmerking onmiddellijk verduidelikte, komt dit terwijl Kamala Harris heeft geprobeerd supporters op haar bijeenkomsten te stoppen met het scanderen van soortgelijke leuzen gericht op Trump.

De campagne van Trump maakte snel gebruik van de opmerkingen van Biden door videoclips op sociale media te plaatsen.

De nationale woordvoerder van Trump, Karoline Leavitt, reageerde met een verklaring waarin Biden en Harris beschuldigd werden van het richten op Trump voor politieke vervolging. “Joe Biden heeft net de waarheid bekendgemaakt: zijn en Kamala’s plan was altijd om hun tegenstander president Trump politiek te vervolgen omdat ze hem niet eerlijk en rechtvaardig kunnen verslaan,” zei Leavitt. “De Harris-Biden-administratie is de echte bedreiging voor de democratie. We roepen Kamala Harris op om de schandalige opmerking van Joe Biden te veroordelen.”

Er was geen onmiddellijke reactie van het Witte Huis, maar assistenten benadrukten dat Biden zichzelf snel had gecorrigeerd door te specificeren dat hij bedoelde dat Trump “politiek” opgesloten zou moeten worden.

De heen en weer reacties komen te midden van de aanhoudende onderzoeken naar Trump, die meerdere keren is aangeklaagd en historie heeft geschreven als de eerste voormalige president die in een strafzaak is veroordeeld.

Trump heeft consequent beweerd dat de onderzoeken naar hem politiek gemotiveerd zijn. Hij heeft ook gesuggereerd dat, als hij herkozen wordt, hij vervolging van zijn eigen politieke rivalen zou nastreven.

Zowel Biden als Harris hebben regelmatig gewaarschuwd dat Trump een bedreiging voor de democratie vormt als hij herkozen wordt. “Er zijn maar twee dingen die we kunnen doen. Garanderen dat hij niet [wint]. Of als hij dat doet, ervoor zorgen dat we de sterkste Democratische meerderheid hebben die we kunnen krijgen,” vertelde Biden supporters in New Hampshire.

Tijdens hetzelfde evenement bekritiseerde Biden Trump omdat hij probeerde de Affordable Care Act te schrappen, en maakte hij een grap over het plan van zijn voormalige tegenstander om deze te vervangen door een vaag concept. “Mijn voorganger, de vooraanstaande voormalige president,” zei Biden sarcastisch, “wil de Affordable Care Act vervangen door… wat hij een concept van een plan noemt.” Biden voegde eraan toe dat Trump “geen begrip van iets heeft.”

Joe gaf ook opmerkingen tijdens een nabijgelegen community college eerder die dag, waarin hij de prestaties van zijn administratie bij het verlagen van gezondheidszorgkosten belichtte. Senator Bernie Sanders uit Vermont, een progressieve leider en voormalige Democratische presidentskandidaat, voegde zich bij Biden op het evenement.

Terwijl de verkiezingen van 2024 naderen, blijven de spanningen tussen de Biden- en Trump-campagnes escaleren, waarbij beide zijden elkaar beschuldigen een bedreiging te vormen voor de democratische instellingen van het land.

De supporters van Trump hebben ook de retoriek van sommige Democraten de schuld gegeven voor twee mislukte moordaanslagen op de voormalige president eerder dit jaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/joe-bidens-quiet-part-out-loud-moment-goes-mega-viral-lock-him-up-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....