In een recente factcheck op CNN kwam de gouverneur van Minnesota, Tim Walz, in de problemen over opmerkingen over de economie uit het Trump-tijdperk, zoals gerapporteerd door Fox News.

1 okt 2024; New York, NY, VS; De Democratische kandidaat voor het vice-presidentschap, Tim Walz, stopt bij Justino’s Pizza na het CBS News vice-presidentschapsdebat tussen de Republikein JD Vance en Walz. Het debat werd gemodereerd door Norah O’Donnell, anchor en managing editor van CBS Evening News, en Margaret Brennan, moderator van Face the Nation en chief foreign affairs correspondent. Verplichte krediet: Jasper Colt-USA TODAY NETWORK via Imagn Images

Tijdens zijn optreden op The View beweerde Walz dat het presidentschap van Donald Trump resulteerde in meer verloren banen in de maakindustrie dan welke andere president in de Amerikaanse geschiedenis.

Nu Beschikbaar: Trump ‘Keep Fighting’ Bobblehead

Walz pochte: “We weten dat [Republikeinse nominant] Donald Trump meer banen in de maakindustrie heeft verloren dan welke president dan ook in de Amerikaanse geschiedenis. Dat is simpelweg feitelijk.” Maar zoals het eruit blijkt, hield deze gedurfde uitspraak geen stand onder onderzoek.

De factchecker van CNN, Daniel Dale, stelde de feiten recht tijdens een optreden op CNN News Central. Toen anchor Kate Bolduan hem vroeg naar de staat van de banen in de maakindustrie in de VS, gaf Dale een kritische uiteenzetting van Walz’ misleidende claims.

Hij begon met het adresseren van het kernprobleem: “Als je gaat zeggen dat iets simpelweg feitelijk is, zou het feitelijk moeten zijn. Dit is dat niet.”

De Republikeinse presidentskandidaat en voormalig president van de VS, Donald Trump, spreekt tijdens een town hall in de Crown Arena op vrijdag 4 oktober 2024.

Dale legde uit dat hoewel Trump een afname van banen in de maakindustrie zag tijdens zijn ambtstermijn, het ver van de historische laag was die Walz beschreef.

Hij onthulde dat tijdens het presidentschap van George W. Bush ongeveer 4,5 miljoen banen in de maakindustrie verloren gingen. In vergelijking, onder Trump was dat aantal ongeveer 178.000. Dale benadrukte: “Dus Trump heeft het record niet,” zoals gerapporteerd door Red State.

Verder voegde Dale context toe en merkte op dat de COVID-19-pandemie een significante rol speelde in deze banenverlies.

“Pre-pandemie, onder Trump, was er een winst van ongeveer 414.000 banen in de maakindustrie. Nogmaals, hij eindigde [met] negatieve 178.000, maar dat was grotendeels omdat we een pandemie-gerelateerd dieptepunt hadden.”

Door de cijfers te analyseren, benadrukte Dale effectief hoe Walz de feiten vervormde om een politiek narratief te passen.

22 aug 2024; Chicago, IL, VS; De Democratische presidentskandidaat vicepresident Kamala Harris omarmt Gwen Walz terwijl de tweede heer Doug Emhoff en de Democratische vice-presidentskandidaat Tim Walz toekijken tijdens de laatste dag van de Democratische Nationale Conventie in het United Center. Verplichte krediet: Josh Morgan-USA TODAY

De bewering dat Trump de slechtste verliezen van banen in de maakindustrie in de geschiedenis heeft beheerd, was niets meer dan een misleidende aanval.

Terwijl de linksen blijven verzinnen over Trump’s economie, is de waarheid dat veel van deze banenverlies gedreven werden door de pandemie en niet door Trump’s economische beleid.

Walz, samen met zijn Democratische tegenhangers, is snel geweest om de geschiedenis te herschrijven, maar de cijfers liegen niet. Nogmaals, het is duidelijk dat de pogingen van de linksen om Trump te smaden meer te maken hebben met politieke schijn dan met de werkelijkheid.


De meningen die zijn geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van RVM Nieuws. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/tim-walz-gets-fact-checked-over-misleading-claim-about-trump-economy-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....