Hoe lang blijven de mainstream media nog draaien om de feiten? Wanneer gaan ze eens gewoon benoemen wat het is in plaats van verhullend taalgebruik te gebruiken? Wederom zien we dat daders van antisemitisch geweld worden neergezet als “tieners”. Maar nee, dit gaat niet om onschuldige pubers die iets uit baldadigheid doen. Dit gaat om antisemitisch tuig dat doelgericht een oudere Joodse man in elkaar heeft geslagen. Laten we die waarheid eindelijk eens onder ogen zien.
Het is werkelijk walgelijk wat er zaterdagmiddag in Scheveningen gebeurde. Een 77-jarige man werd mishandeld door drie jongens die blijkbaar vonden dat hij gestraft moest worden voor zijn Israëlische vlag. De media proberen het geweld weer te verdoezelen door over “tieners” te spreken. Laten we niet naïef zijn: dit soort jonge daders zijn geen onschuldige kinderen, maar doelbewuste belagers van iemand die openlijk zijn steun aan Israël betuigt. Hoeveel voorbeelden hebben we inmiddels niet gezien waarin antisemitisch tuig hun woede afreageert op Joodse mensen, zonder dat de echte achtergrond van dit geweld benoemd wordt?
De man, die uit een Joodse familie komt, stond op 7 oktober met een Israëlische vlag bij een pro-Palestijnse sit-in op station Den Haag Centraal. Een dappere actie, in een tijd waarin het steeds moeilijker wordt om openlijk voor Israël op te komen zonder bang te hoeven zijn voor geweld. En inderdaad, het ging al snel mis. De vlag werd hem uit handen gerukt door een van de demonstranten, waarna hij werd uitgescholden. Wat volgt, zijn nog meer beangstigende details.

Een paar dagen later, tijdens een tramreis naar Scheveningen, wijzen drie jongens ineens naar hem. De man negeert hen, maar de jongens beginnen hem uit te schelden, noemen hem een “kankerjood”, maken sisgeluiden en volgen hem. Als hij uitstapt, wordt hij mishandeld – een laffe aanval waarbij hij in zijn nek en gezicht wordt geslagen. De man probeerde ze nog achterna te gaan, maar op 77-jarige leeftijd kan je natuurlijk niet veel beginnen tegen drie jonge daders.

Wat opvalt is dat de media consequent weigeren om dit als antisemitisch geweld te framen. Dit was een gerichte aanval op iemand vanwege zijn Joodse identiteit en zijn steun voor Israël. Maar nee, het blijft bij de ‘daders zijn tieners’ en ‘er is sprake van geweld’. Hoe vaak moet dit nog gebeuren voordat de politiek en media hun ogen openen? Wat ook weer kenmerkend is dat er ook niet over de identiteit van de daders wordt gesproken. Dan is het zeer waarschijnlijk dat de daders niet Henk, Jan en Piet maar waarschijnlijk Achmed, Ali en Mohammed heten. Ook van dit soort wegkijkgedrag moeten we af in de media om dit groeiende probleem bespreekbaar te maken.

Het is ronduit verontrustend dat antisemitisme blijkbaar steeds openlijker geuit kan worden in ons land, zonder dat er consequenties aan verbonden zijn of dat de ware aard van dit probleem benoemd wordt. Dit moet stoppen. Noem deze daders wat ze zijn: antisemitisch tuig dat doelbewust de confrontatie zoekt en geweld niet schuwt. De enige manier om deze haat te bestrijden, is door de dingen te benoemen zoals ze zijn en ervoor te zorgen dat dit soort gedrag keihard wordt aangepakt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!

Het is de hoogste tijd dat de politiek en de media inzien dat dit niet zomaar om wat “tieners” gaat, maar om jongeren die doordrenkt zijn van antisemitische ideeën en die ervoor kiezen om geweld te gebruiken tegen mensen die niet in hun straatje passen. Duidelijkheid en daadkracht zijn nodig om onze samenleving te beschermen tegen deze groeiende haat.


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/extremisme/antisemitisch-geweld-in-den-haag-stop-met-het-wegzetten-van-daders-als-tieners-het-is-antisemitisch-tuig

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....