Kamala Harris kreeg kritiek na haar town hall-evenement in Delaware County, Pennsylvania, dat werd georganiseerd door CNN.

Democratische presidentskandidaat vice-president Kamala Harris spreekt op Cochise College Douglas Campus in Douglas, Ariz. 27.09.2024. Arizona, VS.

Harris gaf onduidelijke antwoorden op verschillende vragen, waaronder die over haar veranderende standpunt over grensbeleid en haar record als vice-president.

Een van de meer controversiële momenten van het evenement kwam toen Harris werd gevraagd naar haar eerdere standpunten over grensbeveiliging.

Nu Beschikbaar: Trump ‘Keep Fighting’ Bobblehead

Tijdens haar presidentiële campagne in 2019 steunde Harris gratis gezondheidszorg voor illegale immigranten, pleitte voor decriminalisering van illegale immigratie en noemde de grensmuur van voormalig president Donald Trump een “racistisch” project.

Echter, na een recordinstroom van 10 miljoen illegale immigranten tijdens de Biden-Harris-administratie, zegt ze nu de ondersteuning van grensmuren en verhoogde beveiliging te steunen.

Haar verschuiving in positie over immigratiebeleid heeft vragen opgeroepen, vooral gezien haar huidige steun voor maatregelen die ze ooit tegenstond.

Haar antwoorden tijdens de town hall hielpen weinig om haar standpunt te verduidelijken, omdat ze het vermeed om haar eerdere uitspraken rechtstreeks aan te pakken.

Kamala’s verandering van positie is met scepsis ontvangen door kiezers die haar eerdere campagnbeloftes herinneren.

Anderson Cooper van CNN drukte Harris op de bredere kritiek dat ze zich als een “veranderings”-kandidaat positioneert ondanks dat ze bijna vier jaar als vice-president heeft gediend. “Sommige kiezers zouden kunnen vragen, je bent vier jaar in het Witte Huis geweest. Je was vice-president, niet de president. Maar waarom is dat de afgelopen vier jaar niet gedaan?” vroeg Cooper.

Harris antwoordde met een vaag en enigszins onsamenhangend antwoord, waarbij ze zei: “Wel, er is veel gedaan, maar er is meer te doen, Anderson. En ik wijs op dingen die gedaan moeten worden die niet gedaan zijn, maar gedaan moeten worden. En ik ga niet schuwen om te zeggen: ‘he, dit zijn nog steeds problemen die we moeten oplossen.’”

Haar antwoord werd door velen gezien als een mislukking om de vraag adequaat te beantwoorden, wat de kritiek op haar leiderschap verder aanwakkerde.

Op een ander moment tijdens de town hall vroeg een kiezer uit Pennsylvania Harris naar haar zwaktes en hoe ze deze beheert als leider.

Haar reactie leidde tot spot op sociale media, waarbij sommigen het vergeleken met een scène uit de tv-show The Office. Harris antwoordde: “Wel, ik ben zeker niet perfect. Laten we daar beginnen,” gevolgd door een korte lach.

Ze voegde eraan toe: “En ik denk dat ik misschien een zwakte heb, maar ik vind het eigenlijk een kracht, is dat ik echt waarde hecht aan het hebben van een team van zeer slimme mensen om me heen die verschillende perspectieven in mijn besluitvormingsproces brengen. Mijn team zal je vertellen dat ik constant zeg, laten we de band controleren. Laten we de banden controleren.”

Kamala’s opmerkingen tijdens het town hall-evenement hebben verdere discussies aangewakkerd over haar vermogen om contact te maken met kiezers en duidelijke antwoorden te geven op belangrijke kwesties.

De hoofdstrateeg van Barack Obama, David Axelrod, zei dat Kamala de gewoonte heeft om naar ‘Word Salad City’ te gaan.

Met de verkiezingen in aantocht, kan haar optreden tijdens de town hall een belangrijke rol spelen in het vormgeven van de publieke perceptie terwijl ze haar campagne voortzet.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/kamala-goes-to-word-salad-city-during-cnn-town-hall-in-pennsylvania-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....