Het blijft onrustig in Den Haag. NSC en PVV hebben samen een asielcompromis geschreven, maar nu ze de plannen hebben voorgelegd aan BBB en VVD blijkt opeens dat Dilan Yesilgöz ook wat inbreng wil. De VVD eist dat de plannen weer aangepast worden. Hierdoor kunnen we letterlijk nachtwerk verwachten.

Chaotischer dan dit kabinet worden ze echt niet gemaakt hoor. Ja, oké, kabinetten rollen weleens met elkaar op de grond. Het is weleens onrustig. Ze gaan weleens met elkaar in debat. En ja, ze moeten soms wel eens nachtwerk hebben om deals te sluiten.

Maar de coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB maakt het wel heel bont. Deze lui zitten er werkelijk nog maar een paar maanden, maar hebben nu al meerdere crisissen gehad. Sterker nog, het hele kabinet is één grote crisis. Vanaf het moment van aantreden.

NSC en PVV zijn er samen uitgekomen, konden wij gisteren melden. Is het niet geweldig? Ja, echt! Ze hebben een compromis kunnen sluiten over asiel. Ze zouden het nog even op papier zetten, en dan zouden ze het gisteren aan de VVD en BBB laten zien. Die konden dan vandaag hun ministers en staatssecretarissen instrueren zodat er morgen in de ministerraad over gesproken (en gestemd) kan worden. Yay.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!
Of toch niet. Want de VVD speelt opeens hard to get. Dilan Yesilgöz heeft de buikspreekpop van Pieter Omtzigt (Nicolien van Vroonhoven, dus) even een robbertje laten uitvechten met Geert Wilders, maar nu zorgt ze zelf voor onrust. Want, denkt de VVD, als NSC en PVV ervoor kunnen zorgen dat de andere partij iets inlevert, waarom geldt dat dan niet voor de VVD? Die partij kan nu toch ook dwarsliggen en in ruil voor medewerking iets krijgen – als niet op asiel, dan op een ander punt (ongetwijfeld iets gerelateerd aan het lager belasten van de rijken dan wel het hoger belasten van alle andere Nederlanders)?

Dit kabinet… Je vraagt je onderhand af of je er om moet lachen of huilen.

DDS heeft een NIEUWE Dagelijkse Nieuwsbrief. Abonneer je GRATIS en voor niets op deze NIEUWE dagelijkse nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is beter dan de oude nieuwsbrief: 1) we doen het in house dus zijn niet afhankelijk van anderen en 2) de layout en indeling van deze nieuwsbrief is veel handiger. Abonneer je dus. Gratis. Vandaag nog!


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/onrust-gaat-door-in-den-haag-vvd-eist-nieuwe-aanpassingen-in-asielplannen-nachtwerk

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....