Roderick Veelo heeft in zijn Telegraafcolumn een verontrustend beeld geschetst van hoe de Joodse gemeenschap en Joodse instellingen langzaam maar zeker uit de samenleving worden weg gefilterd. En het is werkelijk stuitend. Wat Veelo beschrijft, is niet slechts discriminatie; het is pure intimidatie. Niemand wil nog met Joden geassocieerd worden, uit angst dat hun onderneming ten prooi valt aan de watermeloenbrigades—de fanatieke Hamas-supporters die zich achter een façade van ‘rechtvaardigheid’ en ‘gelijkheid’ verschuilen. Echt zum kotzen!
Neem nou het voorval met zangeres Lenny Kuhr, wiens optreden werd verstoord door radicale elementen. De gemeente Amsterdam, die zich zogenaamd inzet voor grondrechten, heeft grote woorden over het door laten gaan van optredens en het beschermen van de Joodse gemeenschap. Maar hoe ziet die bescherming eruit in de praktijk? Holle woorden en zwakke acties, terwijl de Joodse gemeenschap en instellingen feitelijk aan hun lot worden overgelaten. Het beleid lijkt meer gericht op appeasement—het sussen van de antisemitische groepen die steeds brutaler worden als je de column van Veelo goed leest.

De instelling Amare in Den Haag zegt ’toegankelijk te willen zijn voor een divers publiek’. Maar wat betekent dat eigenlijk als Joodse instellingen zich daar niet meer veilig kunnen voelen? Amare ontvangt een extra subsidie van 900.000 euro van de gemeente Den Haag om die zogenaamde diversiteit te waarborgen. Maar ondertussen wordt Joodse activiteit geweigerd. Diversiteit, behalve als je Joods bent. Hoe hypocriet wil je het hebben?

Hetzelfde geldt voor Amerpodia in Amsterdam. De gemeente zegt de grondrechten te waarborgen, maar dat geldt blijkbaar niet als die rechten aan Joodse mensen toekomen. Waar blijven de grote sponsors zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Rabobank en het Marriott Hotel? Waarom spreken zij zich niet uit tegen deze walgelijke gang van zaken? Waarom wordt er geen enkele verantwoordelijkheid genomen vraagt Veelo zich af.

Het probleem is duidelijk: niemand wil meer iets met Joden te maken hebben, want dan ben je het haasje. Dan komen de woedende antisemitische groepen je establishment kapot maken. De watermeloenbrigades die zichzelf opwerpen als de grote verdedigers van gerechtigheid—groen van buiten, rood van binnen—verspreiden hun haat en intimideren iedereen die ze niet aanstaat. En in plaats van daartegen op te treden, kijkt de overheid zwijgend toe. Dit is naast Jodenhaat natuurlijk ook een reden.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!

Dit is waar we nu staan in Nederland. Het wordt hoog tijd dat gemeenten, sponsors en instellingen als Amare en Amerpodia ophouden met hun laffe gedrag en gaan staan voor fundamentele mensenrechten, inclusief die van de Joodse gemeenschap.


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/opinie/roderick-veelo-in-telegraafcolumn-amsterdams-beleid-laat-zien-hoe-antisemitisme-voet-aan-de-grond-krijgt

.


Een gedachte over “Roderick Veelo in Telegraafcolumn: Laks en laf Amsterdams ‘beleid’ laat zien hoe antisemitisme voet aan de grond krijgt.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....