In een grootschalig terreuronderzoek van de federale gerechtelijke politie (FGP) en het federaal parket zijn deze week maar liefst vier verdachten opgepakt. Drie van hen werden gearresteerd in Hasselt, terwijl de vierde verdachte uit Antwerpen afkomstig is. De onderzoeksrechter heeft besloten om drie van hen in hechtenis te houden.

De FGP en het federaal parket hebben afgelopen dinsdag huiszoekingen uitgevoerd in zowel Limburg als Antwerpen. Deze actie maakt deel uit van een groter onderzoek naar mogelijke terroristische activiteiten. In Hasselt zijn de drie verdachten aangehouden, terwijl in Antwerpen één verdachte is gearresteerd. De exacte details van de zaak zijn nog niet bekendgemaakt.

De gearresteerde personen zijn naar verluidt allemaal twintigers. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een terroristische groepering en het verspreiden van terroristische propaganda. Het is echter nog niet duidelijk of ze ook concrete terreurdaden gepland hadden. Op dit moment ontbreekt er nog meer informatie over de zaak.

De autoriteiten zijn vastberaden om de veiligheid van het land te waarborgen en terrorisme in al zijn vormen te bestrijden. Het onderzoek zal dan ook voortgezet worden om alle mogelijke dreigingen te identificeren en aan te pakken. De verdachten zullen in afwachting van verdere ontwikkelingen in hechtenis blijven.

Deze recente arrestaties tonen aan dat de strijd tegen terrorisme een voortdurende inspanning is. De autoriteiten blijven waakzaam en zullen niet aarzelen om op te treden wanneer er aanwijzingen zijn van mogelijke dreigingen. De veiligheid van de samenleving staat altijd voorop.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241024_95795083

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....