Met minder dan twee weken tot de presidentsverkiezingen, stemmen is al aan de gang in verschillende staten.

Zero Hedge meldde dat 76% van de Amerikaanse volwassenen voor vroeg stemmen is, wat een brede goedkeuring aangeeft voor beleid dat het gemakkelijker maakt om een stem uit te brengen.

Echter, twee andere beleidsmaatregelen krijgen nog meer steun: 84% van de Amerikanen is voor het vereisen van een identiteitsbewijs om te stemmen, en 83% steunt het idee om bewijs van staatsburgerschap te tonen bij het eerste registreren om te stemmen.

Nu Beschikbaar: Trump ‘Keep Fighting’ Bobblehead

Andere beleidsmaatregelen, hoewel nog steeds populair, zien minder unanieme steun.

Zestig procent van de Amerikanen steunt automatische voter registratie, een systeem dat inwoners registreert wanneer zij interactie hebben met overheidsinstanties, zoals het Department of Motor Vehicles. Evenzo is 60% voor het versturen van aanvragen voor afwezigheidsstemmen naar alle in aanmerking komende kiezers.

Aan de andere kant zijn Amerikanen sterk tegen het verwijderen van kiezersrollen na vijf jaar van inactiviteit (64%) en het beperken van het aantal afwezigheidsstemlijnen (58%).

Een recente Gallup-peiling, uitgevoerd van 1-12 oktober, onthult dat de houdingen ten opzichte van verkiezingswetten consistent zijn gebleven sinds vorig jaar.

Een nieuwe maatregel dit jaar is de publieke opinie over het vereisen van bewijs van staatsburgerschap bij het eerste registreren om te stemmen, wat aanzienlijk terrein heeft gewonnen.

Vandaag de dag staan 47 staten en Washington, D.C. vroeg stemmen toe, en 36 staten vereisen een of andere vorm van kiezersidentificatie.

Automatische kiezersregistratie is ingevoerd in ongeveer de helft van de staten, terwijl alle staten onder de federale wetgeving kiezersregistratie via motorvoertuig kantoren en andere overheidsinstanties moeten aanbieden.

Ondanks de federale vereisten voor nauwkeurige kiezersrollen, zijn handhaving en andere details—zoals de beschikbaarheid van afgiftepunt—overgelaten aan individuele staten.

De kwestie van het vereisen van bewijs van staatsburgerschap om te stemmen heeft controverse aangewakkerd. Terwijl een paar staten dergelijke wetten hebben geïmplementeerd, zijn ze geconfronteerd met juridische uitdagingen.

In juli heeft het door de Republikeinen gecontroleerde Huis een wet aangenomen die bewijs van staatsburgerschap voor federale verkiezingen vereist, maar de Senaat heeft hier nog niet op gereageerd.

Zoals verwacht, zijn de meningen over verkiezingswetten verdeeld langs partijgrenzen.

Democraten zijn overweldigend voor beleid dat de toegang tot stemmen vergroot, zoals vroeg stemmen, automatische registratie, en het versturen van aanvragen voor afwezigheidsstemmen naar alle kiezers.

Republikeinen, ondertussen, steunen maatregelen die ervoor zorgen dat alleen in aanmerking komende burgers stemmen, inclusief bewijs van staatsburgerschap en wetten voor kiezersidentificatie. Terwijl vroeg stemmen een meerderheidsteun geniet onder de Republikeinen, blijft het veel minder populair in vergelijking met de Democraten.

Raciale en etnische groepen vertonen ook verschillen in hun opvattingen over verkiezingsbeleid.

Minderheden, vooral zwarte, Spaanse en inheemse Amerikaanse kiezers, zijn meer geneigd om beleid te steunen dat de toegang tot stemmen vergroot. Witte volwassenen zijn meer geneigd om maatregelen te steunen zoals wetten voor kiezersidentificatie, bewijs van staatsburgerschap en beperkingen op afgiftepunt.


De meningen die worden gepresenteerd door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van je eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/save-democracy-overwhelming-majority-support-stricter-voter-id-citizenship-requirements/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....