Eindelijk, een lichtpuntje in het drama dat zich al veel te lang heeft afgespeeld rondom de komst van extremistische haatzaaiers naar Nederland. Het kabinet heeft de knoop doorgehakt: Mohammed Khatib, de Europa-coördinator van het dubieuze Samidoun-netwerk, mag Nederland niet in. Minister David van Weel (Justitie en Veiligheid) en minister Marjolein Faber (Asiel en Migratie) hebben zijn komst namelijk “zeer onwenselijk” verklaard. En terecht. Deze figuur, die openlijk Hamas steunt en terroristische aanslagen bejubelt, heeft hier niets te zoeken.
Khatib zou spreken aan de Radboud Universiteit Nijmegen, nota bene in een seminar over het zogenaamd “criminaliseren van Palestijns verzet.” Klinkt nobel, maar in werkelijkheid is dit gewoon het bieden van een podium aan iemand die geweld en antisemitisme verheerlijkt. Dat zoiets überhaupt mogelijk was, is al zorgwekkend. Maar gelukkig heeft het kabinet nu ingegrepen en laten ze zien dat er geen plek is voor dit soort extremistische ideeën in Nederland.

Het is de zoveelste keer dat deze man het podium wil grijpen in ons land. In juni had hij ook al plannen om op de Radboud Universiteit te spreken. Destijds trok de organisatie de stekker eruit nadat burgemeester Hubert Bruls besloot dat de demonstratie slechts op de parkeerplaats mocht plaatsvinden. Khatib en zijn club, Samidoun, zijn in Duitsland verboden vanwege hun openlijke steun aan Hamas. Toch vond universitair docent Sociale Geografie Harry Pettit het een goed idee om deze extremistische agitator naar Nederland te halen. Dat soort mensen, die extremisten een platform bieden, horen hier niet thuis.

Laten we duidelijk zijn: Harry Pettit moet ook aangepakt worden. Iemand die actief extremisten naar ons land haalt en ze een podium biedt op een universiteit, draagt niets bij aan een veilige en stabiele samenleving. Deze figuren ondermijnen onze waarden en veiligheid en horen niet aan een universiteit te doceren. Het wordt tijd dat het kabinet ook hem persona non grata verklaart en hem het land uitzet. Pettit is namelijk geen Nederlands staatsburger. Radboud Universiteit zou zich kapot moeten schamen dat ze überhaupt overwoog om een omstreden activist als Khatib op hun campus te verwelkomen.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!

Dit is een goed begin, maar we moeten verder. Zolang figuren als Pettit de ruimte krijgen om haatpredikers uit te nodigen en universiteiten schijnbaar zonder enig probleem podiums bieden aan extremistische stemmen, blijven we achter de feiten aanlopen. Het is hoog tijd dat Nederland dit soort oproerkraaiers aanpakt en hun giftige invloed stopt.


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/extremisme/kabinet-grijpt-eindelijk-in-omstreden-palestijnse-activist-khatib-verboden-toegang-tot-nederland

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....