GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout is woedend op het Europees Parlement. Hij heeft namelijk ontdekt dat zijn mede-Parlementariërs een voorstel van het Duitse AfD zomaar serieus hebben genomen en er inhoudelijk op hebben gestemd. Dát mag niet! AfD is namelijk “extreemrechts,” aldus Eickhout, en dat betekent dat je élk idee van die partij systematisch, bij voorbaat moet afschieten. Lang leve de democratie!
“Het cordon sanitaire is een afspraak en een uiterst succesvolle strategie om de invloed van extreemrechts te beperken,” schrijft Eickhout op zijn favoriete door zijn eigen partij gehate social medium (X). “Je wilt immers niet dat haatdragende politici die de EU van binnenuit kapot willen maken, belangrijke posities binnen het parlement vervullen of beleid bepalen.”

Replying to @BasEickhout

Een belangrijk onderdeel van het cordon sanitaire is dat voorstellen ingediend door extreemrechts, niet op inhoud worden beoordeeld, maar ALTIJD weg worden gestemd.

Die afspraak is gisteren door de christendemocraten (EVP) geschonden.

“Een belangrijk onderdeel van het cordon sanitaire is dat voorstellen ingediend door extreemrechts,” huilt hij verder, “niet op inhoud worden beoordeeld, maar ALTIJD weg worden gestemd. Die afspraak is gisteren door de christendemocraten (EVP) geschonden.”

Want de Europese christendemocraten hebben een voorstel van AfD serieus genomen, inhoudelijk beoordeeld, en omdat ze het een goed idee vonden hebben ze er voor gestemd. Omdat het goed is voor Europa en Europeanen.

Van meneer Eickhout, de communist, mag dat niet. Europeanen kunnen wat hem betreft het jeweetwel krijgen.

Erik de Vlieger: “Schaamteloos”

Erik de Vlieger – één van de meest invloedrijke X-gebruikers van ons land die natuurlijk eerst en vooral ook een buitengewoon succesvol zakenman is – vindt de teksten van Eickhout terecht afgrijselijk. “Dit is GroenLinks,” laat hij weten op X. “De schaamte totaal voorbij.”

Dit is @groenlinks De totale schaamte voorbij. Onthutsend

Een belangrijk onderdeel van het cordon sanitaire is dat voorstellen ingediend door extreemrechts, niet op inhoud worden beoordeeld, maar ALTIJD weg worden gestemd.

Die afspraak is gisteren door de christendemocraten (EVP) geschonden.

De Vlieger sluit zijn tweet af met slechts één woord – maar een woord dat er geen twijfel over laat bestaan, wat hij hiervan vindt. “Onthutsend.”

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!
Helaas is het weliswaar schokkend, maar niet verrassend. Dit is immers hoe communisten al vanaf het begin van het communistische tijdperk rollen. Het zijn grote goelag-fanboys. Alles en iedereen dat door die fanaten wordt gezien als extreemrechts – wat je in hun ogen bent als je patriottisch bent en conservatief – moet naar zo’n goelag verdwijnen. Als nog niet een letterlijke goelag ergens in Siberië, dan toch zeker een spreekwoordelijke goelag.

Het is ranzig – maar dit is hoe communisten altijd rollen. En dat is precies waarom ze altijd weer (vreedzaam) bestreden moeten worden.

DDS heeft een NIEUWE Dagelijkse Nieuwsbrief. Abonneer je GRATIS en voor niets op deze NIEUWE dagelijkse nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is beter dan de oude nieuwsbrief: 1) we doen het in house dus zijn niet afhankelijk van anderen en 2) de layout en indeling van deze nieuwsbrief is veel handiger. Abonneer je dus. Gratis. Vandaag nog!


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/stalinistische-groenlinkser-woest-op-europees-parlement-extreemrechts-afd-moet-uitgesloten-worden

.


Een gedachte over “Stalinistische GroenLinkser woest op Europees Parlement: ‘Extreemrechts AfD moet uitgesloten worden!’.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....