Deel deze informatie met je vrienden op je sociale netwerk en help ons!

In het Europees Parlement steunde de EVP, waar BBB, CDA en NSC deel van uitmaken, een amendement van de AfD om hekken aan de EU-buitengrenzen te financieren.

Europarlementariër Bas Eickhout (GroenLinks-PvdA) noemt dit “op zichzelf al vreselijk”, maar wat het nog erger maakt, is dat de christendemocraten hiermee het cordon sanitaire doorbreken.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

Volgens Eickhout is het cordon sanitaire nodig om extreemrechts buiten te houden. Hij schrijft op X: “Je wilt immers niet dat haatdragende politici die de EU van binnenuit kapot willen maken, belangrijke posities binnen het parlement vervullen of beleid bepalen.”

Extreem antidemocratisch

Het schenden van deze afspraak door de christendemocraten (EVP) wordt door Eickhout bekritiseerd. Hij benadrukt dat het cordon sanitaire moet worden gerespecteerd om ervoor te zorgen dat extreemrechtse, racistische politici geen invloed krijgen in Europa.

Eickhout ontvangt echter veel kritiek op zijn opvattingen. Oud-Europarlementariër Rob Roos noemt het cordon sanitaire “extreem antidemocratisch” en benadrukt het belang van democratisch beleid. Vastgoedondernemer Erik de Vlieger noemt de uitspraken van Eickhout “onthutsend” en spreekt van “totale schaamte”. Auteur en spreker Hans van Tellingen merkt op dat voor echt extreemrechts gedrag juist naar “links” gekeken moet worden.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8
5
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk? Deel het met vrienden op je social media!

+

Meld je aan voor onze gratis pushmeldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram-kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?


Source: https://www.ninefornews.nl/verbazing-om-uitspraken-europarlementarier-groenlinks-pvda-de-totale-schaamte-voorbij-onthutsend/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....