Kentucky State Senator Johnnie Turner is overleden na een tragisch ongeluk dat vorige maand plaatsvond.

Turner, 76, raakte zwaar gewond op 15 september toen hij met een zitmaaier in het diepe gedeelte van een leeg zwembad buiten zijn huis in Baxter, Kentucky reed.

Na weken van strijd tegen zijn verwondingen bevestigde Turner’s familie dat hij eerder deze week is overleden.

Nu Beschikbaar: Trump ‘Keep Fighting’ Bobblehead

Verdere details over het ongeval zijn niet vrijgegeven, maar het is bekend dat Turner op de zitmaaier zat toen deze in het zwembad viel.

Hij werd aanvankelijk naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht en later met een helikopter naar het University of Tennessee Medical Center in Knoxville voor verdere behandeling overgevlogen.

Naar aanleiding van zijn overlijden zijn er eerbetonen binnengekomen vanuit de hele staat.

[embedded content]

Senate President Robert Stivers deelde zijn verdriet en merkte op dat Turner’s kracht tijdens zijn ziekenhuisopname hoop had gegeven aan zijn familie en collega’s. “In de afgelopen weken vulde zijn opmerkelijke vastberadenheid en kracht de Turner-familie – en ons allemaal – met optimisme, waardoor dit verlies moeilijk te verwerken is,” zei Stivers.

Senate Republican Leader Mitch McConnell bracht ook een eerbetoon, waarbij hij zich herinnerde dat hij met Turner had samengewerkt aan de herstelinspanningen na de overstromingen in Oost-Kentucky.

McConnell beschreef Turner als “een goed man die van de bergen en zijn mensen hield,” waarbij hij zijn toewijding aan zijn gemeenschap benadrukte.

[embedded content]

Turner’s politieke carrière begon in 1998, toen hij voor het eerst werd gekozen in het Kentucky House of Representatives.

Ondanks het verlies van zijn zetel in 2001 door herindeling, deed Turner later een succesvolle poging voor de Kentucky Senaat in 2020.

Naast zijn wetgevende werkzaamheden had Turner een lange carrière als advocaat, waarbij hij de bijnaam “Legal Lion of the Mountains” kreeg voor zijn pleidooien namens de arbeidersklasse in Kentucky.

Als veteraan van het Amerikaanse leger benadrukte Turner’s familie zijn trots op zijn militaire dienst.

Ze deelden dat hij zijn vrouw, Maritza, ontmoette terwijl hij in Panama was gelegerd en dat het stel later in Kentucky ging wonen, waar ze samen een leven opbouwden.

Turner’s dood komt enkele weken voor de verkiezingen in november, en zijn naam zal nog steeds op het stembiljet verschijnen, zoals het kantoor van de Kentucky Secretary of State heeft bevestigd.

Aanvankelijk kreeg Turner te maken met een onafhankelijke tegenstander, maar die kandidaat trok zich terug uit de race, waardoor hij geen tegenstand had.

Schrijvers kunnen zich tot vrijdag inschrijven voor de zetel. Mocht Turner postuum worden gekozen, dan zal er een speciale verkiezing nodig zijn om zijn zetel in te vullen voor de komende wetgevende sessie in januari.

Gedurende zijn tijd in de wetgevende macht was Turner een sterke voorstander van kolen- en energie-initiatieven, waarbij hij vaak tegen overheidsregelingen sprak die hij schadelijk vond voor de kolenindustrie in Kentucky.

In zijn laatste interview, dat in augustus werd afgenomen, beloofde Turner door te blijven vechten tegen wat hij als bedreigingen voor de kolenindustrie beschouwde.

Turner’s overlijden laat een aanzienlijke leegte achter in de politiek van Kentucky, en hij zal worden herinnerd voor zijn toewijding aan zijn gemeenschap en zijn dienst aan de staat.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/kentucky-senator-dies-from-his-wounds-after-freak-lawnmower-accident-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....