Er is online veel woede ontstaan over een buitengewoon controversiële tweet van Kamala Harris. De Democratische presidentskandidate noemt haar tegenstander Donald Trump namelijk letterlijk een tweede Adolf Hitler. Iedereen herkent daar een duidelijke oproep tot geweld tegen Trump in.

Het is ongelooflijk, maar de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris gaat werkelijk vol op het orgel tegen Donald Trump. Volgens alle recente peilingen gaat Trump aan de leiding. Daarom wordt ze nu bloedfanatiek. Zo fanatiek, dat ze de grenzen van het betamelijke keihard overschrijdt.

Kijk maar naar deze ronduit schokkende tweet die mevrouw Harris op X heeft gezet. Lees het, en kijk de video. Want in de video die erin staat gaat ze óók helemaal los.

Donald Trump is out for unchecked power. He wants a military like Adolf Hitler had, who will be loyal to him, not our Constitution.

He is unhinged, unstable, and given a second term, there would be no one to stop him from pursuing his worst impulses.

Vice President Harris: “Trump said he wanted generals like Adolf Hitler had. He wants a military that is not loyal to the Constitution, but loyal to him… This is a window into who Donald Trump really is from the people who know him best”

Donald Trump is uit op onbeperkte macht. Hij wil een leger zoals Adolf Hitler had, dat loyaal is aan hem, niet aan onze Grondwet,” aldus Harris.

“Hij is labiel, onstabiel, en als hij een tweede termijn krijgt, zou er niemand zijn om hem te stoppen in het najagen van zijn meest gevaarlijke impulsen.”

Woedende reacties

Logischerwijze reageren gewone Amerikanen (en niet-Amerikanen, trouwens) woedend op deze geschifte teksten van Harris. Want dit gaat veel verder dan de gebruikelijke politieke polarisatie. Dit is extremer. We hebben het hier over een verborgen oproep tot geweld.

De populaire X-gebruiker Evan Kilgore is heel helder, bijvoorbeeld. “Donald Trump met Hitler vergelijken is een truc om ervoor te zorgen dat iemand hem vermoordt. Jij bent kwaadaardig,” schrijft Kilgore.
“Dit is gevaarlijke retoriek bedoeld om voor geweld te zorgen,” aldus een andere woeste Amerikaan. “‘Verwerpelijk’ is het minste dat gezegd kan worden over jouw wangedrag.”
Anna van Dam noemt Harris een persoon die duidelijk “in paniek” is en die een meltdown van epische proporties heeft. Dat lijkt inderdaad zo. Want deze aanvallen van Harris komen nu, op het laatste moment én op het moment dat duidelijk wordt dat Trump steeds verder stijgt in de peilingen.

En zo gaat het maar door. Amerikanen zijn werkelijk witheet dat Harris dit zo doet. Laten we immers niet vergeten dat er al drie moordpogingen zijn geweest op Trump. In twee gevallen werd er daadwerkelijk geschoten (Trump raakte gewond bij één), en in het laatste geval was zijn beveiliging in staat de wannabe terrorist te pakken voor hij iets kon doen. Maar de drie pogingen waren er.

Als je iemand zo duidelijk Hitler noemt roep je op tot geweld. Iedereen heeft dat spelletje gespeeld: “Wat zou jij doen als je terug in de tijd kon en/of Hitler als jongeman tegenkwam, voor hij lid werd van de nazipartij en/of aan de macht kwam?” Het antwoord van de meeste mensen is dan altijd: “Hem uitschakelen.” Je weet immers wat hij láter gaat doen.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!

Harris zinspeelt heel duidelijk op dat sentiment. Ze zegt niet letterlijk dat iemand Trump uit de weg moet ruimen, maar dat hoeft ook niet. Ze hoeft alleen maar duidelijk te maken dat Trump een nieuwe Hitler is. Dat hij dezelfde doelen heeft, en net zo gevaarlijk is. Vervolgens kan ze in haar leunstoel gaan zitten en rustig, met een bak popcorn, wachten tot een ander ‘ingrijpt.’

Doodeng.

DDS heeft een NIEUWE Dagelijkse Nieuwsbrief. Abonneer je GRATIS en voor niets op deze NIEUWE dagelijkse nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is beter dan de oude nieuwsbrief: 1) we doen het in house dus zijn niet afhankelijk van anderen en 2) de layout en indeling van deze nieuwsbrief is veel handiger. Abonneer je dus. Gratis. Vandaag nog!


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/buitenland/walgelijk-een-oproep-hem-te-laten-doden-iedereen-woest-nadat-kamala-harris-donald-trump-een-nieuwe-hitler-noemt

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....