Nick Fleming RVGCR Intel Update 2 oktober 2024:

Bruce (The Big Call) meldde dat ons is verteld dat deze week zeker de week is waarin de RV zal plaatsvinden. De persoon die dit heeft gezegd, is lid van het nieuwe Amerikaanse Ministerie van Financiën. Ik geloof dat dit een goede inschatting is van waar we ons bevinden en ik ben erg enthousiast over waar we eindelijk zijn in deze zoektocht.

MarkZ meldde dat de artikelen over de wisselkoers veel lijken op wat we zagen in Koeweit. Het artikel spreekt over het verwijderen van nullen en de herwaardering van de Iraakse dinar. Bijna alle benodigde stappen voor de herwaardering zijn al gezet. Er worden open gesprekken gevoerd in Irak over de verandering van de waarde van de dinar en het verwijderen van nullen. Op basis van wat ik hoor, verwacht ik dat we tussen nu en 6 november verschillende tarieven zullen zien en wat bankzaken zullen doen. Op dit moment is er een zeer goede kans op basis van wat we horen.

Frank26 meldde dat Saleh op tv heeft gezegd dat er een nieuw monetair en financieel systeem komt dat acceptatie van de internationale gemeenschap en stabiliteit van de valuta mogelijk maakt. Dit komt omdat ze een nieuwe wisselkoers gaan vrijgeven. De nieuwe geldstortingscentra in Irak hebben als taak om de nieuwe lagere biljetten te scheiden van de biljetten met drie nullen die de Iraakse burgers zullen teruggeven. Vervolgens ga je naar de geldautomaten of banken om de lagere biljetten, fysiek of elektronisch, te ontvangen.

Clare meldde in een artikel dat het verwijderen van nullen en de herwaardering van de Iraakse dinar wordt gebruikt om de inflatie en de waardevermindering van de lokale valuta aan te pakken. Dit gebeurt door de oude valuta te vervangen door een nieuwe valuta tegen een vaste prijs door minstens drie nullen van de oude valuta te verwijderen. Valutaherwaardering wordt noodzakelijk wanneer er sprake is van hyperinflatie, omdat er dan een zeer groot aantal oude bankbiljetten nodig is om de handel te vergemakkelijken. Een voorbeeld hiervan is wat er in 2006 gebeurde toen Zimbabwe zijn valuta hernoemde tegen een koers van 1000 oude Zimbabwe dollars voor een nieuwe Zimbabwe dollar. Het hernoemen van de valuta is een complexe beslissing die een grondige studie vereist.

Walkingstick meldde dat Sudani langzaam weer banken toestaat om opnieuw vergunningen te krijgen, maar hij brengt ook deze valutawisselcentra binnen. Wanneer hij een bank opnieuw vergunning geeft, heeft hij volledige controle over die bank. Wanneer hij deze valutawisselcentra/banken binnenbrengt, heeft hij ook volledige controle over hen. Sudani en de Centrale Bank van Irak houden toezicht op elk proces van de monetaire hervorming. Ze zullen een percentage van het volume dat deze centra en banken binnenbrengen aan hen geven. Het is een symbiotische relatie waar ze allebei baat bij hebben.

MilitiaMan merkte op dat het verrassend is dat we tot nu toe nog niet Alaq aan een podium hebben gezien waar hij iedereen en het volk vertelt over hun nieuwe Real Effective Exchange Rate waar ze trots op kunnen zijn. Hij heeft dat nog niet gedaan. Is dat een verwachting? Ik denk het wel. Ik denk dat het echt verwacht zou moeten worden.

SkyWalker legde uit dat het doel van het “verwijderen van nullen” project is om simpelweg de biljetten met drie nullen te verzamelen en te vervangen door biljetten met een lagere denominatie. Dit dient twee doelen: ten eerste worden de drie nullen van de biljetten verwijderd, waardoor de nominale waarde van het biljet zelf wordt verhoogd, en ten tweede kan de waarde van de valuta worden gemanipuleerd door vraag en aanbod via de Centrale Bank van Irak. Hierdoor wordt de nominale waarde eerst verhoogd in het land zelf en kan de dinar waarde hebben buiten het land.

Mountain Goat meldde dat banken nu eindelijk deze debetkaarten uitgeven die wereldwijd kunnen worden gebruikt, zoals in de VS. Ja, ze worden eindelijk uitgegeven. Ja, het is nu tijd voor hen. De wisselkoers wordt bepaald bij de bank, wanneer de transactie wordt uitgevoerd met de kaart. Er staat geen koers op de kaart. De koers wordt bepaald door de valutawissel of de Centrale Bank van Irak (officiële koers), afhankelijk van met welke ze zijn verbonden.

Samson meldde dat het olie- en gasrecht weer op de voorgrond komt en dat Basra-parlementsleden een einde eisen aan het “onrecht” van de provincie.

Dit is de vertaling van het artikel.


Source: https://www.judybyington.org/2024/10/nick-fleming-rvgcr-intel-update-october_25.html

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....