Stel je voor, je hebt net je diploma op zak, bent vol ambitie en je eerste baan is… inspecteur wegwerpbekertjes. Nee, dit is geen slechte grap, maar de nieuwste realiteit in ons ‘groene’ Nederland. De overheid zet nu serieus inspecteurs in om op kantoren te controleren of er per ongeluk nog een plastic bekertje bij de koffiemachine staat. En nog erger: werknemers klikken elkaar erbij. Wat een fantastisch beroep: de plastic-politie van Nederland!

Ja, echt waar: sinds 1 januari mogen die “vreselijke” wegwerpbekertjes niet meer bij de koffiemachine staan op kantoor. Inspecteurs gaan nu op pad om te controleren of bedrijven zich wel keurig aan deze betuttelende regels houden. We hebben blijkbaar zoveel vertrouwen in onszelf verloren dat we het nodig vinden dat we elkaars koffiebekertjes gaan inspecteren. En de deugbrigade doet maar wat graag mee. Kijk eens hoe goed wij zijn!

Het toppunt is nog wel dat deze inspecteurs hun werk met trots doen. “We krijgen weleens tips van werknemers,” zegt inspecteur Gert van Rootselaar tegen de NOS. Serieus? Dat we in Nederland een klikken-cultuur hebben, was al erg genoeg, maar nu hebben we een nieuwe laag bereikt. Mensen die aangeven dat hun collega een plastic bekertje gebruikt – wat een geweldige vooruitgang voor onze samenleving…

Van Rootselaar is ook “positief verrast” over hoe de bedrijven zich aanpassen. Bedrijven moeten blijkbaar ludieke acties organiseren om nog iets leuks te maken van deze dwangmaatregel. Werknemers kregen geld om een mok uit te zoeken en de leukste mok kreeg een prijs. We zijn verworden tot een maatschappij waar het vieren van een mok-kiesactie nu de nieuwe norm is op kantoor. Wat een prestatie, applaus voor ons allemaal. Het land is af. 

Het lijkt erop dat we geen grotere problemen hebben in dit land dan het controleren van de koffiebekertjes. Terwijl Nederland worstelt met enorme uitdagingen zoals woningnood, stijgende energiekosten en een overvol asielsysteem, vinden we het nodig om inspecteurs op pad te sturen voor… koffiebekertjes. Want ja, de planeet redden begint blijkbaar bij je mok.

En wat is het resultaat van deze kruistocht tegen het plastic koffiebekertje? De ambtenaren zijn tevreden, want mensen blijken zelfs IKEA leeg te kopen voor een voorraad mokken. Want laten we eerlijk zijn: dat is waar dit om draait, nietwaar? Het gaat niet om werkelijke veranderingen die ertoe doen – het gaat erom dat iedereen zich conformeert aan de steeds belachelijker wordende regels, bedacht door mensen die geen flauw benul hebben hoe de echte wereld werkt.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!

Deugmensen zijn ongetwijfeld blij. Ze hebben weer iets om zich goed over te voelen, terwijl ze hun collega verklikken bij de inspecteur. Want ja, wat is nou een betere manier om de dag door te komen dan iemand te zien afrekenen op het gebruik van een verkeerd koffiebekertje?

Nederland, het land waar de moraalpolitie zelfs je koffiemomentje komt controleren. Slaap lekker verder, we zijn goed bezig. 


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/binnenland/wtf-du-jour-inspecteurs-jagen-op-wegwerpbekertjes-op-kantoor

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....