California State Senator Susan Eggman, een zelfbeschouwde progressieve, heeft onlangs scherpe kritiek geuit op leden van haar eigen partij vanwege hun aarzeling om strengere straffen te steunen tegen individuen die minderjarigen exploiteren.

Zoals gerapporteerd door MSN, maakte Eggman, die een district nabij San Francisco vertegenwoordigt, afgelopen donderdag haar gepassioneerde standpunt duidelijk op de Senaatsvloer, waar ze pleitte voor Senaatswet 1414, die als doel heeft de gevangenisstraf voor degenen die seks met minderjarigen vragen of kopen aanzienlijk te verhogen.

Afbeelding Credit: snob – Shutterstock.com

Terwijl ze haar frustratie uitte, verklaarde Eggman: “Ik zou willen zeggen als een progressieve, trotse lid van dit lichaam voor de afgelopen 12 jaar, ik ben klaar. Ik ben klaar met het beschermen van mensen die onze kinderen zouden kopen en misbruiken. Ik ben klaar,”

Ze benadrukte haar onvrede met de coulance die sommige wetgevers hebben getoond tegenover daders, en zei: “Ik wil niet meer zwarte en bruine mannen naar de gevangenis sturen. Ik wil niet dat meer mensen in de gevangenis komen, maar ik wil niet dat mensen meisjes kopen. Ik wil niet dat mensen kleine meisjes meer kopen. Ik ben moe van het zeggen dat het oké is en dat we de mannen die het doen moeten beschermen.”

@jm85freedom

♬ origineel geluid – JM85

Haar vurige toespraak onthulde een diepgewortelde frustratie over de voortdurende tolerantie voor degenen die kwetsbare kinderen uitbuiten.

Momenteel classificeert de Californische wetgeving het kopen of vragen van een minderjarige voor commerciële seks als een misdrijf, met straffen die variëren van slechts twee dagen tot een jaar gevangenisstraf, naast een boete tot $10.000.

De voorgestelde wet, geïntroduceerd door de Republikeinse senator Shannon Grove en mede-gecoördineerd door Eggman, streeft ernaar deze overtreding tot een misdrijf te verhogen, met straffen die kunnen oplopen tot twee tot vier jaar gevangenisstraf.

Bovendien zou de wet registratie als seksmisdadiger verplicht stellen voor degenen die veroordeeld zijn, een maatregel die gericht is op het ontmoedigen van dergelijke misdaden door middel van strengere juridische gevolgen.

De voortgang van de wet stuitte echter op een obstakel toen sommige Democratische wetgevers probeerden de impact ervan te verzwakken. Ze stelden wijzigingen voor om de misdrijfclassificatie te beperken tot gevallen waarbij minderjarigen onder de 16 betrokken zijn, een wijziging die Eggman openlijk bekritiseerde.

Ze benadrukte de noodzaak om alle minderjarigen te beschermen tegen dergelijke uitbuiting en pleitte voor een bredere toepassing van de wet om een duidelijk signaal af te geven tegen kinderuitbuiting.

Hoewel de tegenstanders van de wet pleiten tegen het verhogen van de opsluitingspercentages, uitte Eggman haar onvrede over dergelijke argumenten en riep ze op tot dringende actie om de veiligheid van kinderen boven de zorgen over de demografie van gevangenissen te stellen.

Haar standpunt is een opmerkelijke afwijking van het typische progressieve standpunt over strafrechtelijke hervorming, wat een interne kloof onder wetgevers benadrukt over hoe ze het beste minderjarigen kunnen beschermen.

Dit laatste wetgevende debat weerspiegelt een groter probleem binnen de staat, aangezien wetgevers proberen een evenwicht te vinden tussen strafrechtelijke hervorming en de noodzaak om kwetsbare groepen te beschermen.

Eggman’s gepassioneerde pleidooi suggereert een groeiende frustratie onder sommige leden die het gevoel hebben dat, in de haast om te hervormen, de bescherming van slachtoffers, vooral minderjarigen, op de achtergrond raakt.


De meningen die zijn geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn die van henzelf en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van je eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/california-dem-senator-is-fed-up-signals-exit-slams-own-party-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....