Een paar dagen geleden haalde Donald Trump het nieuws omdat hij opeens opperde dat hij de inkomstenbelasting mogelijk wil afschaffen. Gisteren kwam Trump langs bij de populaire podcast van Joe Rogan… daar bevestigde hij dat het niet slechts om een proefballon gaat maar dat hij dit écht wil.

Het is eigenlijk bizar, maar Trump schoof gisteren aan voor een interview dat maar liefst drie uur duurde. Drie uur! Kun je het je voorstellen dat een presidentskandidaat dat doet? Geen enkele kandidaat of zijn/haar handlers zou zoiets toestaan. In drie uur tijd ga je immers foutjes maken, dingen zeggen die je niet moet zeggen, en zo verder. Maar Trump doet het… en hij doet het ook nog eens op een manier waaruit heel duidelijk blijkt: deze man is klaar voor het presidentschap. Maak die man president. Nu.

Rogan, die de populairste podcast ter wereld heeft, sprak met Trump over een groot aantal onderwerpen (later vandaag meer). Maar één van de onderwerpen? Trumps positie op inkomstenbelasting.

Enkele dagen geleden begon Trump namelijk publieklijk over de inkomstenbelasting en over hoe dit soort belasting eigenlijk volstrekt belachelijk is. Diefstal. Als jij werkt, als jij elke dag aan het werk gaat, waarom zou de overheid dan recht hebben op een deel van wat jij verdient (laat staan de helft ervan zoals in Nederland)? Het is niet logisch.

Sterker nog, zei Trump, er is niet eens een echte reden om een inkomstenbelasting te hebben. De overheid kan namelijk op heel veel andere manieren aan geld komen.

“De importheffingenkoning”

Rogan vroeg hem hiernaar. Was dat slechts een proefballonnetje? Was het een losse gedachte van Trump? Of meent hij dit serieus? Trumps antwoord zal heel veel hardwerkende Amerikanen heel veel hoop geven. Kijk maar:

Abolish the income tax!!!!

“Ben je hier serieus over?” vroeg Rogan aan Trump. “Ja, natuurlijk, waarom niet,” was Trumps antwoord. “Kijk, ons land was relatief het rijkste land ter wereld in de 1880s. Een president, die vermoord werd, McKinley, was de importheffingenkoning. Hij sprak schitterend over heffingen.”

“We zullen niet toestaan dat de vijand ons land binnenkomt en onze banen steelt, en onze fabrieken steelt, en onze werknemers, en onze gezinnen… tenzij ze daar een flink bedrag voor betalen,” citeerde Trump McKinley. Vervolgens legde hij uit dat Amerika toentertijd bakken met geld binnenhaalde via importheffingen, waardoor het land het geweldig deed.

Invoer inkomstenbelasting

“Dat veranderde in de vroege 1900s toen ze van tarieven achterlijk genoeg overstapten op een inkomstenbelasting. Weet je waarom? Omdat al die andere landen grote druk begonnen te zetten op onze leiders,” ging Trump verder. “Zij wilden die heffingen niet betalen. Geloof me, zij domineren onze politici.”

Daarop legde Trump uit dat er in de 1880s een groot politiek probleem was in Amerika. Eentje waarvoor een speciaal congres nodig was. Een groot symposium. Alle knappe koppen in Amerika kwamen bij elkaar om te praten over het grote probleem: “We hebben zoveel geld als overheid, we weten niet wat we ermee moeten doen.”

“Denk daar eens over na,” legde Trump uit. “Dát was het grote probleem toen. Ze hadden zoveel geld dat ze niet wisten wat ze ermee moesten doen, en dat hadden ze omdat ze effectief gebruik maakten van importheffingen.”

“China doet dit ook,” ging hij verder. “China accepteert onze auto’s niet zomaar. Nee. Als je daar echt handel wil drijven moet je een fabriek openen in China. Dán mag je meedoen. Dat systeem werkt geweldig.”

Nederlandse inkomstenbelasting: 1914

In ons eigen land denken veel mensen dat de inkomstenbelasting min of meer altijd heeft bestaan. Niets is minder waar. Minister Teub voerde in Nederland de inkomstenbelasting in… in het jaar 1914. Ja, dat lees je goed. Dat is dus nog maar 100 jaar geleden (110).

Het tarief toen? Vijf procent. Wat? Ja, echt! De inkomstenbelasting is een nieuwe vorm van belasting – omdat onze voorouders zo’n belasting knettergekke diefstal vonden en politici er nooit mee weg hadden laten komen. Toen ze dan eenmaal dachten dat ze het wel konden doen (door de opkomst van communisten en socialisten die hun ideologie verspreiden) moesten ze het beperken tot 5 procent. Vijf. 95% voor jezelf, 5% voor de staat. Toen werkte je drie weken van het jaar voor de staat, de andere 49 voor jezelf.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!
Nu? Als je een beetje goed verdient werk je nu 26 weken voor de overheid en 26 voor jezelf. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle andere soorten van belasting, waardoor je feitelijk eerder 9 a 10 maanden voor de staat werkt, en netto slechts twee of drie voor jezelf en je gezin (BTW, energiebelasting, wegenbelast, vermogensbelasting, erfbelasting, en ga zo maar door).

Trump kan daar natuurlijk weinig aan doen. Maar dat hij het afschaffen van de inkomstenbelasting nu bespreekbaar maakt in Amerika? Geweldig. In ieder geval voor Amerikanen zelf. En misschien een inspiratiebron voor Nederlandse politici om hetzelfde te doen. Welke Nederlandse partij pakt dit op?

DDS heeft een NIEUWE Dagelijkse Nieuwsbrief. Abonneer je GRATIS en voor niets op deze NIEUWE dagelijkse nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is beter dan de oude nieuwsbrief: 1) we doen het in house dus zijn niet afhankelijk van anderen en 2) de layout en indeling van deze nieuwsbrief is veel handiger. Abonneer je dus. Gratis. Vandaag nog!


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/buitenland/filmpje-donald-trump-bij-joe-rogan-ja-ik-wil-inkomensbelasting-mogelijk-echt-afschaffen

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....