Voor de eerste keer in 36 jaar heeft The Washington Post aangekondigd dat het geen presidentiële kandidaat zal steunen in de verkiezingen van 2024—a verrassende verschuiving van de decennialange traditie om Democratische genomineerden te steunen.

Vicepresident Kamala Harris spreekt bij Throwback Brewery in North Hampton, woensdag 4 september 2024.

De aankondiging, gedaan op vrijdag door uitgever en CEO William Lewis, gaf aan dat de krant van plan is om “terug te keren naar zijn wortels” door geen presidentiële kandidaten te steunen, een standpunt dat de Post voor het laatst innam in de jaren zestig en begin jaren zeventig.

“The Washington Post zal geen endorsment maken voor een presidentiële kandidaat in deze verkiezingen. Noch in enige toekomstige presidentiële verkiezingen,” schreef Lewis. “We keren terug naar onze wortels van het niet steunen van presidentiële kandidaten.”

Trump Surging to Victory – Krijg de Ultieme Trumpinator Bobblehead terwijl hij zich voorbereidt op 2024!

De beslissing van de Post markeert een aanzienlijke verandering in zijn lange geschiedenis van politieke endorsements, vooral omdat het in de recente decennia consistent Democratische kandidaten heeft gesteund, waaronder Jimmy Carter, Barack Obama, Hillary Clinton en Joe Biden.

De beslissing van de redactieraad, die reportedly aan het personeel op donderdag werd meegedeeld, verwees naar de noodzaak om onafhankelijkheid en onpartijdigheid te handhaven in een steeds meer gepolariseerd medialandschap.

In een verklaring legde Lewis uit: “Onze taak bij The Washington Post is om onpartijdig nieuws te bieden voor alle Amerikanen en tot nadenken stemmende, gerapporteerde meningen van ons opinieteam om onze lezers te helpen hun eigen mening te vormen. Het belangrijkste is dat onze taak als de krant van de hoofdstad van het belangrijkste land ter wereld onafhankelijk is. En dat is wat we zijn en zullen zijn.”

De aankondiging komt terwijl de Democratische campagne, geleid door Kamala Harris, geconfronteerd wordt met uitdagingen, waaronder dalende peilingen en een gebrek aan belangrijke endorsements.

Voor Harris vertegenwoordigt de afwezigheid van steun van The Washington Post een verschuiving in de steun die traditiegetrouw door prominente mediakanalen wordt geboden en kan extra hindernissen vormen terwijl haar campagne probeert kiezers te mobiliseren en momentum te winnen.

David Shipley, de redacteur van de opiniepagina van de Post, heeft collega’s ingelicht over de beslissing en aangegeven dat deze is genomen om ervoor te zorgen dat de krant een “onafhankelijk ruimte” biedt in de politieke discussie.

Shipley zou aan het personeel hebben verteld dat hij “deze beslissing eigent”, wat gemengde reacties intern heeft opgeleverd, waarbij sommige medewerkers hun verbazing uitdrukten over de afwezigheid van de krant van eerdere praktijken. NPR’s David Folkenflik merkte op dat de reactie van bronnen in de redacties “uniform negatief” was, waarbij sommige personeel reportedly “geschokt” was door de keuze om zich terug te trekken van endorsements.

Toegevoegd aan de bredere trend volgt de beslissing van The Washington Post een soortgelijke stap van de Los Angeles Times, die ook besloot dit jaar geen kandidaat te endorsen.

Deze onverwachte beslissing leidde tot het vertrek van Marzel Garza, de opiniehoofdredacteur van de Times.

Washington Post-schrijver Jennifer Rubin prees Garza voor zijn vertrek en vroeg zich af waarom er niet meer waren opgestapt. Nu heeft de krant waarvoor ze werkt ook geweigerd om Kamala te steunen en dat heeft sommigen aan het denken gezet of zij haar eigen woorden in daden zal omzetten en haar baan bij de Washington Post zal opgeven.

Bovendien heeft de Teamsters Union drie weken geleden aangekondigd dat het geen kandidaat zou steunen na internen peilingen die een significante voorkeur voor voormalig president Donald Trump onder zijn leden onthulden, waarbij 58% Trump steunde en slechts 31% Harris.

De endorsmentgeschiedenis van The Washington Post omvat overwegend Democratische kandidaten, met slechts drie Republikeinse endorsements sinds 1928.

Waarnemers vragen zich nu af of eigenaar Jeff Bezos of uitgever Will Lewis invloed heeft gehad op de beslissing, maar geen van beide partijen heeft betrokkenheid bevestigd.

De keuze van de Post om zich te onthouden van endorsments in de verkiezingen van 2024 benadrukt een evoluerend medialandschap waarin nieuwsmedia hun rol in politieke campagnes steeds meer heroverwegen.

Met de afwezigheid van endorsements van zowel The Washington Post als de Los Angeles Times, navigeert de Harris-campagne door een campagneseizoen zonder een aantal van de traditionele media-ondersteuning die doorgaans door Democraten wordt genoten.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/kamala-gets-snubbed-by-the-washington-post-puts-liberal-reporter-in-the-hot-seat/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....