Bij een schietpartij in Fall City, Washington, zijn maandag vijf leden van een gezin op brute wijze vermoord. Het lijkt een gruwelijke afrekening, maar de politie en gerecht willen geen enkele piste uitsluiten. “Wie zegt dat iedereen de waarheid spreekt?”, klinkt het. Het onderzoek is nog in volle gang en er zijn genoeg redenen om te twijfelen aan de waarheid.

Het 11-jarige meisje, de enige overlevende van het gezin, heeft aan de politie verklaard wat ze heeft meegemaakt. Ze werd wakker van het geluid van geweerschoten en zag haar vader met bloed op zijn hoofd en haar broertje met bloed in zijn mond. Beiden bewogen niet meer. Haar andere broertje en zusje werden ook neergeschoten, terwijl zij zich verstopte in haar slaapkamer.

In het videoverhoor vertelde het meisje dat de schutter haar kamer binnenkwam en haar hand en nek raakte met zijn wapen. Ondanks de pijn herkende ze het wapen als het zilveren Glock-pistool van haar vader. En tot haar verbijstering herkende ze ook de schutter, haar 15-jarige broer.

Het meisje zag hoe haar broer naar de lichamen van hun andere familieleden liep om te controleren of ze nog leefden. Ze deed alsof ze dood was toen hij naast haar bed stond, om te overleven. Volgens de speurders werden haar moeder en andere broer elders in het huis doodgeschoten. Het was een koelbloedige moordpartij waarbij vijf gezinsleden om het leven kwamen.

De 15-jarige broer werd aangehouden en aangeklaagd voor vijfvoudige moord en moordpoging. Hij beweerde in paniek dat zijn 13-jarige broertje iedereen had vermoord en daarna zelfmoord had gepleegd. Maar zijn verhaal werd al snel ontkracht door de getuigenis van zijn jongere zus. Het gerecht wil haar nogmaals grondig verhoren om te zien of ze meer weet dan ze tot nu toe heeft verteld.

De zaak zal behandeld worden door de jeugdrechtbank, aangezien de 15-jarige nog nooit eerder met justitie in aanraking is gekomen. Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij tot zijn vijfentwintigste worden vastgehouden. Maar als de zaak naar een volwassen rechtbank wordt verwezen, kan hij veroordeeld worden tot minimum 25 jaar.

Het 11-jarige meisje, dat momenteel in het ziekenhuis herstelt van haar verwondingen, zal worden opgevangen door familie zodra ze naar huis kan. Het is een tragisch verhaal dat de gemeenschap diep heeft geschokt.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241026_94164766

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....