In het Antwerpse havengebied hebben enkele tientallen klimaatactivisten van de organisatie Code Rood een blokkade opgeworpen aan de Noordkasteelbruggen, een van de toegangswegen die naar de site van TotalEnergies leiden. Deze actie veroorzaakt momenteel beperkte hinder voor het havengerelateerde verkeer in de omgeving. De activisten willen hiermee de aandacht vestigen op “een van de grootste vervuilers en producenten van fossiele brandstoffen” die volgens hen “mee moeten betalen voor de klimaatcrisis en zelf dringend de energietransitie moeten inzetten”.

Daarnaast is er ook zware hinder op de Boomsesteenweg in Wilrijk. De parallelweg naast de A12 richting Antwerpen is versperd, en mogelijk zal dit ook gebeuren richting Brussel. De federale politie bevestigt echter dat de snelweg zelf niet versperd is.

De politie is ter plaatse om bestuurders terug te sturen, maar grijpt voorlopig niet in. Hoelang de actie nog zal duren, is niet duidelijk. Het is een spannende situatie waarbij de klimaatactivisten strijden voor verandering en de verantwoordelijkheid van grote vervuilers benadrukken.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241026_94112940

.


Door NieuwsBlad

Een gedachte over “Klimaatactivisten houden blokkade tegen TotalEnergies in Antwerpse haven.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....