Naarmate Israël gerichte aanvallen uitvoert tegen Iranese militaire faciliteiten, staan Joe Biden en Kamala Harris onder kritiek vanwege persoonlijke engagementen te midden van toenemende bezorgdheid over de reactie van de Amerikaanse administratie op de escalatie van de crisis in het Midden-Oosten.

President Joe Biden voegde zich bij vice-president Kamala Harris tijdens de eerste dag van de Democratische Nationale Conventie in het United Center in Chicago.

Biden bracht een deel van het weekend door met reizen naar Delaware, terwijl Harris een campagnebijeenkomst in Houston bijwoonde, die werd gekenmerkt door een gratis concert van popster Beyoncé.

Trump stijgt naar de overwinning – Krijg de ultieme Trumpinator Bobblehead nu hij nadert tot 2024!

Het beleid van de Biden-Harris administratie inzake de Israël-Iran confrontatie, vooral in een periode van verhoogde alertheid in de regio, heeft scherpe kritiek van wetgevers en politieke commentatoren opgeleverd.

Republikeinse vertegenwoordiger Mike Waltz uit Florida stelde vragen bij de prioriteiten van de administratie en vroeg: “Biden op weg in Delaware en Harris op het podium met Beyoncé. Zelfs al werd de VS blijkbaar geïnformeerd dat de Israëlische aanvallen op Iran vanavond zouden beginnen? Wie is er in het Witte Huis?”

Foto’s van Biden op de landingsbaan in Philadelphia op weg naar Delaware circuleerden online naast beelden van Harris’ bijeenkomst in Houston.

Republikeinse vertegenwoordiger Marjorie Taylor Greene gaf ook commentaar op sociale media: “Hier is een foto van Biden die op de landingsbaan in Philadelphia zit op weg naar vakantie in Delaware. Kamala Harris feesten met Beyoncé in Houston. Dit terwijl er een grote oorlog uitbreekt in Iran. Wie bestuurt ons land???”

Conservatieve radiopresentator Mark Levin voegde zich bij de kritiek en schreef: “Israël heeft zijn militaire reactie op Iran gelanceerd en Kamala is met Beyoncé, Biden is op weg naar Delaware.” Levin uitte zijn bezorgdheid dat de activiteiten van de president en de vice-president tijdens een kritische internationale gebeurtenis een gebrek aan ernst over buitenlands beleid weerspiegelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....