Op een zonnige vrijdagmiddag raakten twee Belgen, een 51-jarige man en een 12-jarig kind, in de problemen in het water bij het strand van Monte Verde op de Portugese Azoren. De man kreeg een hartstilstand en moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. Dit schokkende voorval werd gemeld door de Portugese krant Publico.

De hulpdiensten werden om 16.45 uur gealarmeerd nadat de maritieme politie op het eiland São Miguel een waarschuwing had ontvangen. De sterke stroming had de man en het kind meegesleurd, waardoor ze niet meer op eigen kracht het strand konden bereiken.

Gelukkig was het kind fysiek in goede gezondheid en had het geen medische hulp nodig toen de hulpdiensten ter plaatse arriveerden. De man daarentegen kreeg een hartstilstand nadat hij door een surfer aan land was gebracht. Strandredders schoten direct te hulp en brachten hem vervolgens naar het ziekenhuis.

Helaas is het op dit moment niet bekend hoe het nu met de man gaat. Deze dramatische gebeurtenis laat zien hoe snel een ontspannen dag aan het strand kan veranderen in een levensbedreigende situatie. Het belang van waterveiligheid kan niet genoeg benadrukt worden.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241026_97690516

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....