Op 26 januari diende BVNL, de partij van Wybren van Haga, een Woo-verzoek in bij het ministerie van Algemene Zaken. Ze wilden meer informatie over het spoedappèl van de overheid na de uitspraak van de rechter dat de avondklok moest komen te vervallen. Van Haga vraagt zich af hoe het kon dat de overheid zo snel in beroep kon gaan.

Het ministerie weigert echter nog steeds om de gevraagde informatie te geven, zelfs na ruim een half jaar. Van Haga kreeg alleen een paar zwartgelakte documenten van het ministerie van Justitie en Veiligheid. BVNL is in bezwaar gegaan, maar de overheid heeft nu de landsadvocaat ingeschakeld om het Woo-verzoek te blokkeren. Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Eerder gebeurde dit ook bij het verzoek van BVNL om de geheime OMT-opnames vrij te geven.

Van Haga benadrukt dat de overheid geen moeite en kosten spaart om de geheimen van het coronabeleid te bewaren en corruptie in de doofpot te houden. Hij noemt dit “grof geschut”. Hij wijst er ook op dat de avondklokmaatregelen ons maandenlang hebben opgesloten en dat dit allemaal bedoeld was om ons bang te maken en onder controle te houden.

De situatie wordt steeds zorgwekkender en het is belangrijk dat de waarheid boven tafel komt. BVNL roept dan ook op om mee te helpen en de informatie te delen. De overheid moet verantwoordelijkheid nemen en transparantie bieden aan de bevolking. Dit is essentieel voor een goed functionerende democratie.

We moeten ons niet laten intimideren en samen strijden voor openheid en eerlijkheid. Alleen zo kunnen we de fouten en corruptie aan het licht brengen en ervoor zorgen dat de overheid verantwoording aflegt. Het is tijd dat we de waarheid ontdekken en onze vrijheden en rechten terugkrijgen.


Source: https://www.ninefornews.nl/opnieuw-schakelt-de-overheid-de-landsadvocaat-in-om-onze-woo-verzoeken-te-blokkeren/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....