In de nacht van zaterdag op zondag zorgde een kortingsactie bij de MediaMarkt in Rotterdam voor grote chaos. Honderden mensen verzamelden zich voor de winkel, in de hoop van de hoge kortingen te kunnen profiteren. Sommigen gingen zelfs zo ver om te proberen de winkel binnen te dringen. Het resultaat was vuurwerk, vernielde ruiten en een ingrijpen van de politie.

De actie was gepland ter ere van het 25-jarig bestaan van de Rotterdamse MediaMarkt. Klanten zouden een uur lang kunnen profiteren van kortingen tot wel 50 procent op elektronicaproducten. Al vroeg in de ochtend stonden er al mensen in de rij, in de hoop flink wat geld te besparen. Maar een kwartier voordat de actie zou beginnen, liep het mis.

Volgens de politie verzamelden zo’n 2.000 mensen zich voor de deur van de winkel. Er werden vuurwerk afgeschoten en er ontstonden opstootjes. De politie moest ingrijpen om de rust terug te laten keren. Getuigen meldden dat een groep van ongeveer 25 mannen met bivakmutsen probeerde voor te dringen in de rij. Ze wisten zich een weg te banen door de menigte en braken de glazen toegangsdeuren van de winkel. Gelukkig waren de rolluiken naar beneden, waardoor ze niet verder dan de roltrappen kwamen. Uiteindelijk was er geen schade in de winkel zelf.

Een getuige vertelde dat er paniek ontstond en mensen probeerden weg te komen. Opvallend was dat omstanders degenen die de deuren vernielden aanmoedigden en alles filmden. De beelden worden nu massaal gedeeld op sociale media. Op een van de video’s is te zien hoe een man de deur van de winkel vernielt met een ijzeren paal.

De Rotterdamse MediaMarkt besloot in overleg met de politie om de opening en kortingsactie af te lassen. Ze betreuren het dat ze de vele klanten die naar de winkel waren gekomen, moesten teleurstellen, maar veiligheid staat voorop. De politie heeft het plein ontruimd en heeft enkele herrieschoppers opgepakt. De winkel zal naar verwachting op zondag om 12.00 uur opengaan, een uur later dan normaal.

Kortom, wat een feestelijke kortingsactie had moeten zijn, eindigde in chaos en vernieling. De MediaMarkt in Rotterdam zal zich de 25e verjaardag waarschijnlijk niet op deze manier herinneren.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241027_93002872

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....