Hoofdcoach van de San Antonio Spurs, Gregg Popovich, nam een ongebruikelijke benadering voordat zijn team op zaterdag tegen de Houston Rockets speelde, door een lange kritiek op voormalig president Donald Trump te geven.

15 feb 2023; Charlotte, North Carolina, VS; Charlotte Hornets hoofdcoach Gregg Popovich kijkt naar zijn team tijdens de tweede helft tegen de Charlotte Hornets in Spectrum Center. De Charlotte Hornets wonnen met 120-110. Verplicht credit: Nell Redmond-USA TODAY Sports

Tijdens een voorbespreking over de betekenis van de aanstaande presidentsverkiezingen tussen Trump en vice-president Kamala Harris, nam Popovich bijna 15 minuten de tijd om zijn opvattingen te delen, waarbij hij Trump een “pathetisch individu” noemde en zijn leiderschapsstijl bekritiseerde.

Popovich uitte zijn bezorgdheid over de invloed van Trump en zei: “Hij is een klein mannetje dat iedereen om hem heen kleiner moet maken zodat hij denkt dat hij groter zal zijn. En is dat niet hetzelfde wat we onze kinderen in de basisschool vertellen? Zo gedraag je je niet. Dat is niet wat je doet.”

Trump op weg naar overwinning – Haal de ultieme Trumpinator Bobblehead terwijl hij zich voorbereidt op 2024!

De coach, een al lang uitgesproken criticus van Trump, verwees naar Harris’s optreden in haar debat met Trump en nam ook de tijd om enkele prominente Republikeinse senatoren, die Trump hebben gesteund, aan te pakken, waaronder senatoren Mitch McConnell (R-Ky.), Ted Cruz (R-Texas) en Josh Hawley (R-Mo.).

Popovich sprak zijn bezorgdheid uit over de mogelijke lange termijn gevolgen van Trump’s presidentschap, zeggende: “Nu volgt het gevaar de illusie, en onze kinderen en kleinkinderen zullen moeten leven met wat deze man produceert.”

De NBA-coach uitte ook frustratie over de aantrekkingskracht van Trump onder jonge kiezers, met name studenten. “Wat zegt of doet hij dat zij ervoor willen stemmen? Ze moeten denken dat hij een sterke man is,” merkte Popovich op. “Dit is de grootste zeurpiet die ooit op aarde heeft rondgelopen. Hij is het armste voorbeeld van een pestkop uit groep vijf die ik ooit heb gezien. Ik bedoel, zou je willen dat jouw kinderen zich gedragen zoals hij doet?”

Popovich noemde Trump ook een “oplichter” en drong er bij de kiezers op aan om zich op de verkiezingsdag te laten zien. “De mensen die thuisblijven en niet stemmen zijn degenen die me zorgen baren, omdat we iedereen nodig hebben om te stemmen. Ik hoop dat ze niet thuisblijven, dat ze zullen begrijpen dat deze man een oplichter is,” zei hij.

Hieronder staat het volledige segment voor meer context:

De Spurs-coach heeft sinds de verkiezingen van 2016, waarin Trump Hillary Clinton versloeg, zijn sterke tegenstand tegen Trump geuit.

Trump verloor later van Joe Biden in de race van 2020 en bevindt zich nu in een spannende strijd met Harris voor het presidentschap nu de campagne zijn laatste stadia ingaat.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/spurs-coach-popovich-turns-pregame-presser-into-a-lengthy-orange-man-bad-tirade-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....