Een 55-jarige decorontwerpster heeft in februari 2024 een klacht ingediend tegen Gérard Depardieu. Ze beweert dat de acteur obscene opmerkingen maakte, haar “brutaal vastgreep” en haar middel, buik en borsten betastte op de set van de film ‘Les volets verts’ in september 2021 in een herenhuis in Parijs. Depardieu zal zich nu voor de rechter moeten verantwoorden. Tijdens het proces wordt ook een tweede klacht wegens seksueel geweld behandeld, ingediend door een vrouw die als regieassistente op dezelfde filmset werkte.

De beschuldigingen tegen Depardieu zijn door hem altijd ontkend. Zijn advocaat, Jérémy Assous, heeft verklaard dat de getuigen en bewijzen zullen aantonen dat hij het slachtoffer is van valse beschuldigingen. Volgens Assous zijn de klaagsters alleen maar uit op geld. Hij beweert dat het doel van de schadeclaims duidelijk is: zelfverrijking met 30.000 euro.

Depardieu is van plan om het proces bij te wonen, volgens zijn advocaat. De advocate van de 55-jarige vrouw, Carine Durrieu-Diebolt, heeft verklaard dat ze verwacht dat het gerecht rechtvaardig zal zijn en dat Depardieu geen speciale behandeling zal krijgen vanwege zijn status als acteur.

Het proces van Depardieu kan maandag echter niet doorgaan vanwege gezondheidsredenen, en zijn advocaat zal om uitstel vragen. Depardieu is erg aangedaan en zijn artsen hebben hem verboden om aanwezig te zijn bij de hoorzitting. Hij wil zich echter wel uitspreken over de feiten die hij betwist.

Depardieu, een van de grote sterren van de Franse cinema, wordt door ongeveer twintig vrouwen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. De eerste klacht werd ingediend door de Franse actrice Charlotte Arnould, die Depardieu beschuldigt van verkrachting en aanranding. Er loopt ook een onderzoek naar een klacht van een voormalige regieassistente wegens aanranding in 2014. Andere vrouwen, waaronder de Spaanse journaliste Ruth Baza, hebben Depardieu ook beschuldigd van verkrachting.

De actrice Anouk Grinberg, die meespeelde in ‘Les volets verts’, heeft in maart in een interview met AFP nog getuigd over het “smerige gedrag” van Depardieu op de set, dat de hele dag aanhield. Ze bekritiseerde ook dat de filmproducenten op de hoogte waren van het gedrag van de acteur en het verzwegen.

Het proces van Depardieu is dus uitgesteld vanwege zijn gezondheid, maar de beschuldigingen tegen hem blijven bestaan.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241028_92213157

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....