Vijf teams hebben zich gebogen over de vraag hoe we Zeeland kunnen voorbereiden op de stijgende zeespiegel en klimaatverandering. Een opvallend voorstel is het afbreken van de Oosterscheldekering. Kunstecoloog Jim van Belzen van het NIOZ is een van de mensen die dit plan heeft geschreven. Hij gelooft dat het gebied veiliger zal zijn als we “de natuur zijn gang laten gaan”.

Oud-minister Hugo de Jonge is nu waarnemend commissaris van de Koning in Zeeland, wat sommigen doet speculeren dat hij verantwoordelijk zal zijn voor de sloop van de Oosterscheldekering. Coen Vermeeren, een lucht- en ruimtevaartdeskundige, reageert hierop met sarcasme en zegt dat De Jonge alles afbreekt wat hij in handen krijgt.

Er zijn echter ook veel tegenstanders van het plan. Martin Bos, fractievoorzitter van FVD in Zeeland, is van mening dat de Oosterscheldekering moet blijven om een herhaling van de Watersnoodramp van 1953 te voorkomen. Johan Zijlstra, een politicus, noemt het plan “superdom” en vergelijkt diploma’s in ecologie met een diploma knikkeren.

Dit controversiële voorstel heeft zeker de nodige discussie en verdeeldheid veroorzaakt in Zeeland. Het is een interessant onderwerp dat de complexiteit van het omgaan met klimaatverandering en de bescherming van kwetsbare gebieden laat zien.


Source: https://www.ninefornews.nl/negatieve-reacties-op-superdom-plan-om-oosterscheldekering-af-te-breken-wij-willen-nooit-meer-een-watersnoodramp/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....