Foto: Pexels/Kirill Dratsevich
In de Amerikaanse staat Wyoming is een wetsvoorstel gemaakt voor een verplichting van het koppelen van de injectie-status aan het bloed, zodat de ontvanger het recht heeft om dit bloed te weigeren indien bloed van ongeïnjecteerden voorradig is, schrijft Vincent Praster in Gezond Verstand.
Ook in Nederland is een begin gemaakt met de omgang met gedoneerd bloed dat mogelijk verontreinigd is met spike-eiwitten en mRNA: Sanquin heeft de vraag of er in de afgelopen zeven dagen een ‘booster’ is ontvangen door de donor, in de donatiecheck opgenomen.
Wekenlang
Japanse onderzoekers hebben de aanwezigheid van spike-eiwitten en mRNA in het bloed onderzocht met het oog op bloedtransfusies. De conclusie was dat het materiaal in sommige gevallen wekenlang in het bloed aanwezig kan blijven en daarmee een gezondheidsrisico vormt voor mensen die een bloedtransfusie nodig hebben.
Omdat er op het ogenblik geen methode is om mRNA en spike-eiwitten uit het bloed te verwijderen, bevelen zij aan om de injectie-status van de donor duidelijk te vermelden bij het afgenomen bloed.
Waarom zou dat toch zijn?
Ze willen in Wyoming dus ongevaccineerde bloedtransfusie mogelijk maken, merkt voorman van Police for Freedom Dennis Spaanstra op. “Waarom zou dat toch zijn? Het was toch veilig?” vraagt hij.
Spaanstra citeert uit de wettekst: ‘Any person who collects human blood donations for the purpose of providing blood for human blood transfusion shall require blood donors to disclose whether the blood donor has received a COVID‑19 vaccine or a messenger ribonucleic acid vaccine during the donor’s lifetime’.
Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.
…