Foto: Raisa Blommestijn (Videostill Odysee/Café Weltschmerz)

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!

Het Openbaar Ministerie vervolgt Raisa Blommestijn voor ‘groepsbelediging’ en ‘smaad’ om verschillende berichten op X. Volgens het OM liet ze zich beledigend uit over mensen met een zwarte huidskleur. Ze moet op 19 augustus voor de meervoudige strafkamer verschijnen.

“Je hebt geen vrijheid van meningsuiting als het bekritiseren van politieke tendensen – zoals geweld van migranten, omvolking en massamigratie – je op een dagvaarding komt te staan,” schrijft Blommestijn op X.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/raisa-blommestijn-moet-voor-meervoudige-strafkamer-verschijnen-ongekend-dat-dit-in-nederland-gebeurt-1.png

Op 10 mei vorig jaar schreef ze naar aanleiding van een filmpje van een mishandeling: ‘Wéér een blanke man op straat in elkaar getrapt door een groep negroïde primaten. Hoeveel weerloze blanken moeten nog slachtoffer worden? Talloze waarschijnlijk: de open grenzen-elite importeert dit volk met bosjes, met alle gevolgen van dien’.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Politieke dissidenten worden gecriminaliseerd

Ze wordt ook verdacht van smaad omdat ze iemand in een tweet ‘kleuterneuker’ noemde.

Blommestijn krijgt veel steun. “Ongekend dat dit in Nederland gebeurt,” zegt fractievoorzitter van FVD in Westland Jasper van der Voort. “Alle steun voor jou.”

“Politieke dissidenten worden in mijn land gecriminaliseerd,” reageert commentator Eva Vlaardingerbroek.

Musicoloog Kees Vlaardingerbroek vraagt zich af: “In Nederland is de globalistische sekte nog steeds aan de macht. Niet de welig tierende misdaad, niet alle ‘steekpartijen’ zijn het probleem, maar een moedige jonge vrouw die de problemen veroorzaakt door de massamigratie benoemt. Is Nederland nog wel een democratische rechtsstaat?”

Met twee maten meten is fout, punt

“Meervoudige kamer. Theo van Gogh zou zich omdraaien in zijn graf,” verzucht ON!-verslaggever Jonathan Krispijn.

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk merkt op: “Ik ken ook wel wat uitingen jegens mij die voor die meervoudige strafkamer zouden mogen komen, maar dat gaat niet, nooit gebeuren. Met twee maten meten in een democratische rechtsstaat is fout, punt.”

Op 28 mei moet ook Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren voor de rechter verschijnen. Hij wordt vervolgd voor ‘het oproepen tot geweld tegen de overheid’. “Onzin natuurlijk,” stelt zijn partij Forum voor Democratie. “Het is een politiek proces.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
4
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....