Het portret van prinses Kate, dat Tatler bestelde bij Hannah Uzor, staat prominent op de cover van het magazine.© Tatler

Een nieuw portret van Kate Middleton door een Britse kunstenaar heeft ophef veroorzaakt in het Verenigd Koninkrijk. In kranten wordt het “eigenzinnig” genoemd, ook op sociale media krijgt het veel kritiek.

Vandaag om 03:00

Het magazine Tatler pakt in haar nieuwe nummer uit met een stevig artikel over Kate Middleton, de Britse prinses en vrouw van kroonprins William waarbij kanker is vastgesteld. Voor de gelegenheid stapten de makers naar de Brits-Zambiaanse kunstenaar Hannah Uzor. Die tekende een portret van de prinses, geïnspireerd op een foto uit 2022 tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika.

(lees verder onder de foto)

Het portret van prinses Kate, dat Tatler bestelde bij Hannah Uzor, staat prominent op de cover van het magazine.© Tatler

Uzor zegt in het magazine dat de kankerdiagnose van de prinses haar een nieuw perspectief heeft gegeven. “Al mijn portretten bestaan uit lagen van een persoonlijkheid, opgebouwd uit alles wat ik over hen kan vinden”, aldus de kunstenaar. “Wat zij in die video (waarin ze getuigde kanker te hebben, nvdr) deed, bewees hoe ze kan omgaan met iets moeilijks, spreken vanuit het hart en de moed heeft om het frontaal aan te pakken.”

Amper een week na het bespotte portret van koning Charles, maken ook heel wat mensen in het Verenigd Koninkrijk zich vrolijk om dat van prinses Kate. Kranten als The Mirror en Daily Mail noemen het “eigenzinnig” en “weinig flatterend”, en op sociale media heerst ook hilariteit. “Dit lijkt toch niet op haar? Zonder dat kleed zou ik geen idee hebben van wie ze is”, schrijft iemand. Anderen vragen zich af of het een grap is.

© BBC Studios / Avalon

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....