Gunung Padang in Indonesië is mogelijk de oudste piramide ter wereld. Onderzoekers zeggen dat het bouwwerk tot wel 27.000 jaar oud kan zijn. Verrassend genoeg worden er geen grootschalige opgravingen verricht. Waarom niet? De Indonesische overheid is bereid om archeologen te financieren.
Jimmy Corsetti van het populaire kanaal Bright Insight onthulde eerder hoe het World Economic Forum archeologische opgravingen in Gobekli Tepe tegenhoudt. In 2017, toen het WEF zich begon te bemoeien met dit tempelcomplex in Turkije, was slechts 5 procent blootgelegd en daar is sindsdien geen verandering in gekomen.
Bekijk de video:
Global Shaper
Corsetti heeft nu een alarmerende en verontrustende ontdekking gedaan. Hij heeft onderzocht bij wie je moet zijn als je opgravingen wilt verrichten bij Gunung Padang. Dat is ene Hilmar Farid, de directeur-generaal van cultuur van het Indonesische ministerie van Onderwijs, Cultuur, Onderzoek en Technologie. Hij heeft gezegd dat het opgraven van de piramide geen prioriteit heeft.
Zijn baas, de minister van Onderwijs, is miljardair Nadiem Anwar Makarim. Hij is lid van het World Economic Forum en ook een zogeheten World Economic Forum Global Shaper. Global Shapers, zogenoemde ‘positive disruptors’, zijn jonger dan de inmiddels welbekende Young Global Leaders. Het WEF heeft dus ook het Indonesische kabinet gepenetreerd.
Extreem zorgwekkend
De voorganger van Makarim, Bambang Brodjonegoro, is ook van het WEF.
De mensen die kunnen beslissen of de piramide wordt opgegraven, zijn allemaal verbonden aan het World Economic Forum. Dat is volgens Corsetti ‘extreem zorgwekkend’.
Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.
…