De standaard procedure die je zou moeten volgen om de zogenaamde heersende kaste blijvend te ontmaskeren is om te beginnen met het analyseren van de gemorste kruimels die er nog zijn te vinden. De heersende kaste is een arrogant morsige kaste en heeft onze aansturing aan een kunstmatige intelligentie overgelaten. En daar is het misgegaan en het is ook niet meer te repareren.
Nemen we één van de wel 20 watertorens in Den Haag en omgeving, bijvoorbeeld die in de Haagse duinen aan de Pompstationweg. Volgens het officiële sprookjesboek zou deze zijn gebouwd in 1874. “Historici” omschrijven het als volgt: “De watertoren is ontworpen in Eclectische stijl door architect Bert Brouwer en civiel ingenieur Theodor Stang en werd in 1874 gebouwd door het Haagse Duinwaterleidingbedrijf.” De oudste foto opname die we er van kunnen traceren is van 1900. Zoals we inmiddels hebben geleerd willen we een foto van de constructie “in aanbouw” zien, een impressie van de bouwput en dan krijgen we één bewijs-achtig aquarelletje van “de watertoren in aanbouw 1874”. Kijk even goed waar we het mee hebben te doen, alsof het een momentopname van Sil de Strandjutter is:
De oudste foto is uit 1900, dan staat de watertoren al weer bijna een kwart eeuw. De achtergrond is duidelijk weggeretoucheerd, het paadje er naartoe is misschien wel 100 jaar niet gebruikt en dat hutje ernaast is erin geshopt, evenals die bult grind.
In 1923 kwam de de in lompen gehulde aangewaaide vorstin met haar 13-jarige boerenbastaardje langs om haar 25-jarig jubileum als opperbevelhebber der Nederlandsche Strijdkrachten luister bij te zetten bij dezelfde watertoren in de Haagsche duinen. Alsof er iets benadrukt moest worden? Soms zijn die lieden met een stuk hout nog niet uit beeld te slaan. Er had toch ook een feestje op paleis het Loo of ander gestolen onroerend goed kunnen worden ge-GEVEN? Of nee, dat soort veurname mensen NEMEN slechts, hoe kom ik erbij! Hieperdepiep: Houzee!
Conclusie:
De breed uitgemeten verhalen van architecten en wetenswaardigeden uit vervlogen tijden zijn uitstekend gedocumenteerd en gearchiveerd. De oudste foto’s zijn doorgaans behoorlijk opvallend bijgewerkt en geretoucheerd door kunstenaars. De “bouwtekeningen” zijn óf verloren gegaan in een brand, óf ze zijn later als blauwdruk nagetekend. Alles wat “in aanbouw” is geweest is geschilderd of geschetst.
Deze watertoren stond er al lang, misschien al eeuwen toen ze rond 1900 eens begonnen na te denken over wat ze er mee gingen doen, de bolhoedjes van dienst.
Source: https://herstelderepubliek.wordpress.com/2024/11/06/de-watertorens-die-van-den-haag-bijvoorbeeld/
.