De over de hele wereld verspreide torens, waarvan wij dienen te geloven dat die zijn gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw, toen overal de waterleiding werd aangelegd, staan van jongs af bij ons in onze hersenen ingeprogrammeerd als “Watertorens”. Er werden overal waterleidingnetwerken aangelegd en om er druk op te houden moest er constant water in die torens naar boven worden gepompt. Maar na de oorlog zijn ze aan de lopende band afgebroken of er is een andere bestemming aan gegeven. Blijkbaar kunnen we nu zonder watertorens en atoomkracht voldoende druk op het systeem houden.

Dus: waarom zou je torenhoge kunstwerken overal ter wereld bouwen en niet direct stoommachines de druk op het systeem laten houden? Zeker toen de aansluitingen in die tijd nog niet eens 10% van die van vandaag moeten zijn geweest. In landen als de VS waren de gebouwen veel hoger dan de hoogste watertorens, hoe deden ze dat dan? Water 20 verdiepingen lager tappen?

De watertoren aan de Oranjelaan in Dordrecht.

Zo is de watertoren aangetroffen, gevonden, ontdekt. In 1882 is besloten om er iets mee te gaan doen. Let op dat ene weggepoetste spinakeltje, het moet lijken of daar rook van de stoommachine uit komt, zodat wij moeten denken dat de waterleiding al is aangelegd en het pompstation in volle werking.

Hier een opname uit omstreeks dezelfde periode. Nu zien we rook uit de schoorsteen komen en er ligt de gebruikelijke bult zand/puin voor het gebouw. De spiegeling van de twee lantaarns in het water klopt niet, als je goed kijkt. Er is mee gerommeld dus, wat klopt er nog meer niet.

De officiële bestektekening, meer kan ik even niet vinden. Keurig nagetekend met de exacte schaal aangegeven. Op de foto’s zijn echter veel raamwerken dichtgemetseld, wat kan er de reden voor zijn geweest?

Ik zit altijd te springen om foto’s van de bouwput en gebouwen in aanbouw. We worden op onze wenken bediend. De watertoren in aanbouw – ze zijn altijd bijna klaar. Sommige zaken komen nogal vreemd over, laten we eens wat details bekijken.

Detail 1. Ook hier weer het absurde klauterwerk tot aan het hoogste punt. De “schoorsteen” rechts is ook bijna gereed, er zit zelfs een “deksel” op. Wie verantwoordelijk is geweest voor de bouw van die steigers, een op het oog verzameling gammele palen met touwtjes aan elkaar geknoopt, moet toch wel heel goed zijn verzekerd. De “houtje-touwtje-technologie” eind 19e eeuw als onderdeel van de “Industriële revolutie”.

Detail 2. Nog een detail van de foto. Iemand is halverwege in de houtje-touwtje constructie blijven hangen en poseert vrolijk mee. Hoe kwam die figuur daar? Met een ladder of met de methode “aap”? Of zou er een penseel aan te pas zijn gekomen. En dan nu de klap op de vuurpijl:

Detail 3. Dit detail kun je zo los verkopen als een schilderijtje. 100% ingetekend, duidelijker kan het absoluut niet.

De waarde van deze gehele zwaar gemanipuleerde constructiefoto is nihil. Iemand die beweert dat de rest van de historie wel klopt, laat zien dat het in de bovenkamer niet meer goed komt. Die torens stonden er al en moeten een compleet andere functie hebben gehad. De Oude beschaving hadden alles met water en lieten het vloeien om zodoende de structuur te waarborgen. Water werd gegarandeerd niet met pompen door leidingen geperst. Overal in de landen en steden sprankelden de fonteinen en kon je het levensechte en gestructureerde water uit de pomp drinken. Water is de basis van de organische mens en water is gezond. Water is energie. En een land als Frankrijk stond en staat vol met kathedralen.

Wat doen wij? Wij verwarren om te beginnen “drinkwater” met “leidingwater”. Leidingwater is geen drinkwater, het is een doodgedrukte vloeistof, zwaar verminkt en vaak ook vergiftigd komt het de kraan uit. Tegenwoordig wordt ook riool- en rivierwater “gezuiverd” en kunnen we het drinken. Tenminste als je leidingwater nog drinkwater vindt.

We weten toch ook – en we behoren dat te weten – dat één op de drie kinderen ter wereld loodvergiftiging heeft. In ons land alleen al lopen er 60.000 kinderen met loodvergiftiging rond, wat voornamelijk uit de kraan komt.


Wat was de functie.

Frankrijk telt 12.000 watertorens (“chateux d’eau”). Deze zijn allemaal gebouwd NA de doorstart in de 19e eeuw. Ik heb een filmpje gevonden dat duidelijk laat zien hoe die arme Fransen – vooral de jongeren – totaal op het verkeerde been zijn gezet en geen connecties met het verleden leggen. De mensen snappen er niet veel van. Frankrijk staat ook vol met kathedralen. Nederland telt maar een paar kathedralen, maar daarentegen veel oude watertorens. Ook van kathedralen zal de gemiddelde Fransman/papist geloven dat die in de middeleeuwen zijn gebouwd, daar soms wel 80 jaar over deden en paepsche kerken zijn.

Was er een wisselwerking tussen kathedralen en watertorens?

Of waren er kathedralen OF watertorens.

De gemiddelde Fransman hoef je het niet te vragen….,.


Source: https://herstelderepubliek.wordpress.com/2024/11/08/de-watertorens-neem-die-van-dordrecht/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....