Het iconische restaurant Le Sanglier des Ardennes van Marc Coucke is zwaar beschadigd na een hevige brand in het bijbehorende restaurant Wagyu. Op dronebeelden is te zien hoe het dak van het restaurant in vlammen opging. De brand is vermoedelijk ontstaan door een brandende afzuiginstallatie op het dak. Wout Bru, de chef-kok van het restaurant, reageert gelaten op het nieuws: “We hebben al veel meegemaakt.” De brandweer heeft de situatie onder controle gekregen, maar de schade is aanzienlijk. Coucke en Bru zijn vastbesloten om zo snel mogelijk weer op te bouwen en het restaurant te heropenen. Het is een harde klap voor het duo, vooral omdat december normaal gesproken de drukste periode is. Gelukkig is een oud gedeelte van het hotel gespaard gebleven en kan dit snel weer operationeel zijn. Ondanks de tegenslag blijven Coucke en Bru optimistisch en vastberaden om door te gaan.
Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241203_93395256
.