Het is ronduit verbazingwekkend hoe de Partij voor de Dieren, die claimt op te komen voor de zwakkeren, zo’n eenzijdige kijk kan hebben op wat geweld bij protesten betekent. Waarom zou geweld specifiek bij boerenprotesten worden afgekeurd en niet bij álle demonstraties? Van der Plas snijdt een belangrijk punt aan: geweld is geweld, ongeacht de context of het doel van de demonstratie. Door deze motie lijkt het alsof de Partij voor de Dieren boeren demoniseert en hen apart zet als de enige bron van geweld, terwijl activisten die stallen bezetten of bekladden ongestoord hun gang kunnen gaan.
‘Het is en blijft een belachelijke motie [..] Deze motie is puur en alleen bedoeld om #boeren te framen als slecht en ook dat is af te keuren.’ – @lientje1967 over de motie van Partij voor de Dieren.
Het stemgedrag van BBB toont een mature politieke strategie: het doorzien van de ware intenties achter politieke moties en hier slim op inspelen. Caroline van der Plas en haar partij weigeren de boeren te laten framen door hypocriete extreemlinkse politieke spelletjes. Deze afkeuring van de motie door Van der Plas is niet alleen een afwijzing van de oneerlijke behandeling van boeren, maar ook een krachtige oproep voor gelijkheid en rechtvaardigheid binnen het politieke debat over protesten en demonstraties.
In een tijd waarin de agrarische sector onder zwaar vuur ligt en elke beweging nauwlettend wordt bekeken, is het van cruciaal belang dat er stemmen als die van Van der Plas opstaan. Stemmen die zich hard maken voor een eerlijke en onpartijdige behandeling van alle demonstraties, en die zich uitspreken tegen politieke manipulatie en framing. De motie van de Partij voor de Dieren mag dan op papier ondersteund zijn door BBB, maar de boodschap van Caroline van der Plas is luid en duidelijk: wij staan voor onze boeren, en wij laten ons niet framen.