U bent vandaag mogelijk bezig met de voorbereidingen voor het kerstdiner 2024. Wordt het vlees of vis of … vegetarisch?
Als het aan de overheid ligt wordt het in de toekomst voornamelijk vegetarisch, of sprinkhanenburger, of kunstvlees, of hybride vlees. Journalist, bioloog, fotograaf en podcastmaker Rypke Zeilmaker dook op verzoek van Clintel in de wereld van de ‘eiwittransitie’. Ja, u leest het goed, naast de veelbesproken energietransitie is de overheid ook bezig om een heuse eiwittransitie te bewerkstelligen. Doel daarbij is uiteraard om ons steeds meer plantaardig te laten eten. Alles voor het klimaat. In deze eiwittransitie gaan nu al miljoenen euro’s om en er is sprake van een nauwe samenwerking tussen de overheid, de industrie en de onderzoeksinstituten en de universiteiten.
De coverafbeelding werd gemaakt door de kunstenaar Vincent Geijsen en is uiteraard geïnspireerd door de aardappeleters, het beroemde schilderij van die andere Vincent.


Source: https://clintel.nl/kerstessay-clintel-op-weg-naar-het-klimaatneutrale-kerstdiner-in-2050/

.


Door Clintel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....